Gå til sidens hovedinnhold

Her spiser rådyrfamilien rett utenfor kjøkkenvinduet

Artikkelen er over 3 år gammel

Se videoen der rådyrfamilien trekker ned i tettbygde strøk for å få seg litt ekstra mat.

- Videoklippet er tatt ut av kjøkkenvinduet. Rådyrene trekker ned mot husene for å spise mat nå som det er så mye snø i skogen. Det er vanskelig for dem å finne mat, og det er viktig å passe på dyrene i skogen når snøen legger seg som verst, sier Vilde Bankerød Nilsen fra Brøttum.

LES OGSÅ: En elgfamilie vandrer på Mjøsisen

LES OGSÅ: Trond ble "kjendis" etter at elgen jaget ham

Hun har sendt inn vidoen til GD som viser at rådyrene trekker ned til tettbygde strøk. Hun er en av mange som opplever å få dyrene på nært hold nå som det ligger så mye snø oppi skogen. Den dype snøen gjør det vanskelig for dyrene å finne næring. Da er det mye lettere å vandre rundt der folk bor i tilfelle de finner noe godt å spise.

- Vi er veldig vant til å ha både rådyr og elg rett utenfor kjøkkenvinduet. Det er det som er sjarmen med å bo på landet. Vanligvis er det åtte rådyr som kommer for å spise både fuglefrø og rester som vi legger ut, sier Bankerød Nilsen.

Rådyrflokken som kom utenfor kjøkkenvinduet til Vilde storkoste seg med det de fant. Det ble nok en fin vinterdag for rådyrflokken.

- Det ble et rimelig fint syn på en idyllisk vinterdag på Brøttum, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Fotograferte elg med et brunt og et blått øye: – Jeg så ikke de spesielle øynene før etter jeg hadde tatt bildet