Her redder ambulansearbeiderne det livredde rådyret

Artikkelen er over 4 år gammel

Selv rutinerte ambulansefolk lot seg berøre av de hjerteskjærende skrikene fra rådyrbukken.

DEL

En voksen rådyrbukk hadde surret geviret inn i et strømgjerde uten strøm 1. mai på Joramo. Jo mer den prøvde å komme seg løs, jo mer fast satt den. Til alt hell kom ambulansearbeider Shenaaz Hammeren forbi og fikk se det uheldige dyret. Hun tilkalte kollegene på Amulansetjenesten avdeling Dombås, og de kom - mannsterke.

- Den var skikkelig stresset og skreik fælt. Det var et litt spesielt oppdrag og man syns jo veldig synd på rådyret, men det var godt å se det komme seg fri, forteller ambulansearbeider Hans Gøran Løkken.

Rådyret var stresset, men ambulansemedarbeiderne jobbet rolig og besluttsomt med å befri dyret.

Rådyret var stresset, men ambulansemedarbeiderne jobbet rolig og besluttsomt med å befri dyret. Foto:

For Løkken var det første gang han var med på å klippe løs et rådyr. Det vil si, Løkken og hans kollega Ole Trond Fosshaug filmet. Imens gjorde ambulansearbeiderne Kjell Ole Hammeren og Per Ivar Jøråsen en iherdig innsats for å få det motstridige dyret løs. Hammeren holdt dyret  og Jøråsen brukte bandasjesaksa for å klippe strømgjerdet av bukkens gevir.

- Det endte godt og vi var alle lettet over at vi klarte å hjelpe bukken. Den hadde nok ikke stått der så lenge, så dette løste seg fint, sier en fornøyd Løkken til GD.

Hans Gøran Løkken og kollegene ved ambulansetjenesten avdeling Dombås hadde et litt spesielt oppdrag søndag 1. mai.

Hans Gøran Løkken og kollegene ved ambulansetjenesten avdeling Dombås hadde et litt spesielt oppdrag søndag 1. mai. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken