Politi-jakt på "påskehare"

NABOFERIE: Politiet prøvde å hjelpe ei jente å få fram en kanin som hadde gjemt seg under naboens veranda. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

NABOFERIE: Politiet prøvde å hjelpe ei jente å få fram en kanin som hadde gjemt seg under naboens veranda. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag rykket politiet ut på kanin-oppdrag i Lillehammer.

DEL

Onsdag kveld ringte ei jente fra Lillehammer til politiet og ba om assistanse. Kaninen hennes har vært borte fra huset sitt i to døgn, og den hadde gjemt seg under naboens veranda. Naboen var ikke hjemme, og jenta fikk ikke lokket sin langørede venn fram fra oppholdsstedet.

Mission not compleeted

En patrulje fra Innlandet politidistrikt rykket ut for å se om de kunne hjelpe den unge kanineieren med å få dyret hjem fra den uplanlagte påsketuren. Men påsken er lang, og kaninen hadde nok ingen planer om å reise hjem allerede onsdag. 

- Vi kunne jo ikke ødelegge verandagulvet, så vi fikk dessverre ikke løst oppdraget, sier Alf-Harald Rosenberg, operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt. Hvorvidt kaninen har hoppet hjem igjen, er ikke avklart. Det er mulig den tygger, eventuelt gnager, på saken.

62 godkjente raser

Kaninen tilhører harefamilien, og nettstedet kanin.org opplyser de nordiske landene har godkjent 62 kaninraser. Hermelin, angora og vedder er blant de mest kjente.  Kaninen har et sin egen måte å uttrykke seg på.  I følge nettstedet Wikipedia  bor ville kaniner i grupper på seks til ti individer. Påskeharen derimot, opptrer gjerne alene og  skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro.

Legger egg en gang i året

En forklaring på påskeharens opprinnelse, fortsatt i følge Wikipedia,  går faktisk helt tilbake til gresk mytologi:  "Her er haren opprinnelig en fugl, men Ostara skapte den om til haren Lepus slik at den kunne unnslippe jegeren Orion. Lepus var lykkelig med sitt nye liv som hare, men den savnet sårt å legge egg. Derfor ga Ostara den evnen til å legge egg én gang i året, og alle eggene fikk forskjellige farger".

Og da er det fristende å si at det vedder jeg på at du ikke visste!

Artikkeltags