Klar for neste E6-etappe Moelv-Øyer: Nå blir det slutt på omkjøringer og mindre kø

Ringsakerordfører Anita Ihle Steen utløste gjennomslagssalven i Skarpsno-tunellen.

Ringsakerordfører Anita Ihle Steen utløste gjennomslagssalven i Skarpsno-tunellen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

RINGSAKER: Tirsdag 18. desember ble gjennomslagssalven fyrt av i det nye nordgående løpet i Skarpsnotunnelen. Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen var med og trykket på knappen da salven gikk, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Les også: En skadet etter kollisjon i Brumunddal – Fire biler involvert i to trafikkuhell i Moelv – Bil i grøfta på Biristrand – Paller i vegbanen

– Milepæl

Gjennomslaget er en viktig milepæl for byggherren Nye Veier og totalentreprenøren Veidekke.

– Det var artig at jeg fikk bli med på å fyre av salven. Dette er en merkedag for veiprosjektet som betyr mye for Ringsaker og Mjøsområdet. Det er ikke hver dag vi lager tunnel i Ringsaker, sa ordfører Anita Ihle Steen like etter at hun hadde fyrt av gjennomslagssalven.

Tunnelen er 300 meter og blir det nye nordgående løpet på den nye firefeltsveien.

Les også: E6 Oppland: Advarer mot underkjølt regn

– Færre ulemper for trafikantene

Tunnelgjennomslaget fører også til færre ulemper for trafikantene.

– Vi har allerede åpnet flere kilometer med tofeltsvei i Stange og vi har fjernet omkjøringen ved Bergshøgda. Når vi nærmer oss slutten av januar blir det også slutt på omkjøringen forbi S

Mindre kø og færre omkjøringer.karpsno. Dette er en stor og viktig milepæl for utbyggingsprosjektet. Nå er vi i Moelv og på sett og vis kan man se på dette som startskuddet for neste etappe på E6 fra Moelv til Øyer, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Les også: Asfaltarbeid gir lange køer i Ringsaker 

Video: Nye Veier

Artikkeltags