Fikk pris: E6 gjennom Gudbrandsdalen er vakrest i landet

Vakker: Harpe bru på Harpefoss. Her har lysdesigner Erik Selmer brukt en kjølig blåfarge på de to tårnene. Foto: Einar Almehagen

Vakker: Harpe bru på Harpefoss. Her har lysdesigner Erik Selmer brukt en kjølig blåfarge på de to tårnene. Foto: Einar Almehagen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vakre vegers prisMIDTDALEN: Vegstrekningen E6 Frya–Sjoa var én av seks finalister til Vegdirektøren pris for vakre veger. Nå har avgjørelsen falt, og det ble E6 gjennom Gudbrandsdalen som får prisen, sammen med hovedgatene i Tvedestrand, ifølge nettsiden til vegnett.no tirsdag.

– Et forbilde

"Et forbilde på hvordan en viktig nasjonal hovedveg skal bygges", mener juryen om strekningen Frya – Sjoa som sto ferdig i 2016.

I juryens uttalelse heter det også at "Linjevalget framstår som et helstøpt forbilde for den krevende oppgaven det er å bygge et stort veganlegg i en visuelt eksponert dalside".

Juryen mener det er brukt flere gode løsninger, som at flombekker er erosjonssikret ved kryssing av veganlegget, og at det er sikret gode forbindelser med lokalveger og stier på tvers av nye E6 og at avlastet E6 er nedbygd til lokalveg med lavere fartsgrense og brede skuldre for fotgjengere og syklister.

Les også: E6 Frya–Sjoa kan bli kåret til en av landets vakre veger

Prosjektfakta E6 Sjoa – Frya gjennom Gudbrandsdalen

Byggherre: Statens vegvesen
Entreprenør: AF-gruppen Norge AS, Arbeidsfellesskapet AS Implenia Aurstad ANS
Byggeår: 2013–2016
Konsulent: Multiconsult, Aas-Jakobsen, Johs Holt, Reinertsen AS, Plan arkitekter, Aagard, Arnekleiv.

Holmestrand stasjon fikk hedrende omtale.

De andre finalistene til prisen var E6 Kolomoen – Minnesund, E 105 Hessing-Storskog i Finnmark, Gladengveien på Ensjø i Oslo, Deichmannsgate i Oslo.

Hederspris for estetiske veganlegg

Det er 30 år siden Vegdirektørens pris for vakre veger ble delt ut for første gang. Dette er en hederspris for anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene. Det kan være veger, bruer, tunneler eller tilhørende anlegg og utstyr.

Artikkeltags