Her går elgen til angrep i slalåmbakken

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Det brøt ut panikk i heisen og i skibakken i Kanthaugen freestyleanlegg i Lillehammer da en elg dukket opp torsdag kveld. En 17 år gammel jente ble angrepet.

  DEL

  Torsdag kveld var det igjen klart for kveldskjøring der mange barn ofte benytter seg av tilbudet med heis og skikjøring i den en kilometer lange bakken. Men da flere av barna tok ståheisen opp den bratte Kanthaug-bakken, fikk de plutselig øye på en elg som sto midt i heistraseen. Dermed brøt det ut panikk blant flere av barna. De slapp heisen, rente ned heistraseen og falt. Noen oppå hverandre.

  Les også: Aggressiv elg skutt

  Hans Granly, heisfører i Kanthaugen bekrefter dette, og forteller at flere av barna ble så redde at de dro hjem.

  Angrep skipatruljen

  Da to 17-årige elever ved NTGs alpinlinje, som hadde skipatrulje denne kvelden, skulle sjekke at alt var i orden, fikk de se elgen.

  - Vi tok heisen opp og begynte å kjøre ned. Da så vi elgen i utkanten av løypa. Den var på vei bort fra oss, og vi skulle bare kjøre sakte forbi, forteller en av elevene til GD.

  Den ene av elevene filmet elgen med mobiltelefonen sin mens de kjørte, og det var da det skjedde. Elgen gikk til angrep på venninna.

  - Traff meg i hjelmen

  Hun som ble angrepet forteller hva som skjedde:

  - Det gikk så fort. Vi gikk ikke mot elgen, og prøvde ikke å provosere den på noen måte. Men plutselig kom den mot meg og slo først i lufta med forbeina. Den andre gangen den slo mot meg, traff den kanten av hjelmen min foran, slik at brillene mine ble dyttet ned i ansiktet mitt. Deretter sprang den av gårde.

  - Det var veldig skremmende, og vi kjente adrenalinet etterpå. Heldigvis traff den meg ikke, sier jenta som ble angrepet.

  Det ble kjørt snøscooter opp etterpå for å sjekke om elgen fremdeles var i området, men den var da borte.

  - Har ikke vært aggressiv før

  Gunnar Nyhus, fjelloppsynsmann, vet godt hvilken elg det er snakk om. Han har forsøkt å få skutt den i hele høst.

  - Det er en såkalt piggokse som blir to år nå i vår. Den har sitt faste trekk i Kanthaugen-området, men den har ikke vært aggressiv før, sier Nyhus.

  Han regner med at saken blir politianmeldt og at fallviltnemnda blir koblet inn for å få tatt ut elgen.

  - De forbeina kan være dødelige

  Nyhus sier at problemet nå er at elgen ikke er redd for folk.

  - Den kjenner folkelukt 24 timer i døgnet, og er ikke redd. Føler den at noen er på vei mot matfatet dens, så kan den gå til angrep. Det som har skjedd her, er et skinnangrep. Da legger den ørene ned, reiser den bust over hele nakken og ryggen og slår med forbeina. Det er et angrep for å skremme. De forbeina har mange hundre kilos kraft i seg og kan være dødelige hvis den treffer.

  - Snu!

  Nyhus sier at folk som treffer på elg må snu.

  - Ikke gå mot den. Snu! Et angrep skjer ekstremt fort. Heldigvis var dette et skinnangrep, men har elgen bestemt seg, så er det livsfarlig for mennesker, advarer Nyhus.

  Nærgående byelger

  Det er langt fra første gang det er elg i Lillehammer sentrum. Byelger har vært et begrep i kommunen gjennom mange år, og tidligere har det vært elg inne (!) i en butikk i sentrum, på taket av et parkeringshus, i hager og på jernbanelinja. Blant annet.

   Nina Haugaløkken filmet en flokk med elger på bytur i Lillehammer.

   Stopper jakten på byelger – men ingen elger skutt 

   Artikkeltags