Gå til sidens hovedinnhold

Elisabeth fikk opplæringspris

Artikkelen er over 11 år gammel

Elisabeth Fossmo Lien fra Otta fikk onsdag ettermiddag voksenopplæringsprisen for Oppland.

Prisen er opprettet av Oppland fylkeskommune og Voksenopplæringsforbundet i Oppland og ble delt ut for fjerde gang under fylkestingsmøtet på Gjøvik onsdag ettermiddag.

Formålet med prisen er å motivere flere voksne til å ta utdanning og rette oppmerksomheten mot de mange opplæringstilbudene som finnes for voksne i Oppland.

- Prisen er en personlig pris fordi vi mener at de som best kan motivere og inspirere andre er de som sjøl lykkes med å ta utdanning i voksen alder. Årets prisvinner er en slik person, sier juryen i sin begrunnelse.

-Tusen takk, sa Elisabeth Fossmo Lien da hun fikk prisen overrakt av fylkesordfører Audun Tron.

Hun takket alle sine støttespillere både på hjemmebane og i studentmiljøet og kunne fortelle at hun er blitt en gladere, mer tilfreds og rausere person etter at hun tok utdanning i voksen alder.

Hun arbeidet tidligere som ufaglært helsearbeider ved Sykehuset Innlandets døgnenhet på Bredebygden. I en alder av 32 år startet hun i 2001 en fireårig desentralisert sykepleierutdannelse på deltid, organisert av OPUS på Otta.

Nå er hun i gang med viderutdanning i behandling av rusavhengighet og psykiske lidelser og pendler til Elverum ei uke i måneden.

- Det er når du begynner å lære at du ser hvor lite du kan, sier prisvinneren som gleder seg også at stadig flere kvinner ta høgskoleutdanning etter at tilbudet ble opprettet på Otta.

- Derfor er det viktig å satse på deltid og desentralisert utdanning, sier hun.