Langdalen fortsetter som professor på Arkitekthøyskolen i Oslo. Men han melder flytting til Dovre så fort han kan, og han tar med seg arkitektkontoret til Budsjord Gard, et av de første gardstunene i Norge som ble fredet.

Åpent for alle

Pilegrimsstedet på Dovre skal fortsatt være åpent for alle. Erik Langdalen sier til GD at han vil fortsette driften som Åshild og Mathias Killi gjennom hardt arbeid har lagt til rette for.

Budsjord blir hans nye hjemsted og arbeidsplass. Han skal fortsatt tilby pilegrimene overnatting. Budsjord skal fortsatt være en plass der bussgruppene stopper. Langdalen vil også fortsette tradisjonene med konfirmasjoner og bryllup på middelaldergarden.

Også den tunge, kostnadskrevende jobben med å holde ved like og restaurere de 17 bygningene føres videre.

Vil videreføre

- Det jeg tjener på Budsjord, skal jeg bruke på bygningene, sier arkitekten som allerede har knyttet kontakter med håndverksmiljøet på Hjerleid på Dovre.

Mandag hadde han møter med fylkeskommunens representanter, og han har lagt fram sine planer for ordføreren og pilegrimspresten i Dovre.

- Jeg har vært mye på Budsjord, både om somrene og i påsken. Jeg kjenner noen, men vil gjerne bli kjent med enda flere i Dovre. Å få en slik mulighet til å føre virksomheten på Budsjord videre, ser jeg på som en stor gave, sier Erik Langdalen.