Fant dynamitt i uthus - utløste evakuering

POLITIET: Lensmannskontoret på Dombås er nå avsperret.

POLITIET: Lensmannskontoret på Dombås er nå avsperret. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lensmannskontoret på Dombås ble evakuert etter at en mann leverte inn en pose med gammel dynamitt i ettermiddag. Deler av det nærmeste området ved lensmannskontoret ble avsperret.

DEL

Ifølge vår medarbeider på stedet, er et område rundt lensmannskontoret stengt og sperret av. Beboere i de nærmeste bolighusene ble bedt av politiet om å holde seg på andre siden av boligen, det vil si siden vekk fra lensmannskontoret.

Alle ansatte på lensnannskontoret måtte ut av huset. Det samme måtte ansatte i et regnskapskontor i samme huset som politiet.

Det ble slått full alarm i området. Politifolk sperret av et område i god omkrets.

Gammel dynamitt

Etter det GD får opplyst skal det være levert ei pakke inneholdende ca. fem kilo gammel dynamitt på lensmannskontoret i ettermiddag.

Ifølge politiets operasjonsleder, Ann- karin Sundgården hadde en dombåsing kommet til lensmannskontoret med en pose inneholdende gammel dynamitt. Han hadde funnet dynamitten i et uthus hos seg, og ville levere den til politiet. Dynamitten var i dårlig forfatning, og det ble ikke tatt noen sjanser.

- Rant fra posen

En kilde sier til GD at det renner væske ut av den aktuelle posen. Det skal være kjent at det kan renne væske ut av gammel dynamitt som har ligget lenge.

Mannen som fant dynamitten hjemme, tok den med i bilen og dro til lensmannskontoret.

Ved 14-tiden kom folk fra Forsvaret på Hjerkinn og tok seg av dynamitten. Den ble dynket med rødsprit og antent, slik at den brant opp.

Området ved lensmannskontoret er nå ikke lenger avsperret og politifolkene har inntatt kontorene sine igjen. Det samme har regnskapsfolkene i samme bygget.

Artikkeltags