- Fantastisk gledelig

Ann-Mereth Nilsen er jublende glad for pengene de får til Cafè SOL.

Ann-Mereth Nilsen er jublende glad for pengene de får til Cafè SOL. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Fantastisk! Nå ble jeg så glad at jeg nesten begynner å grine, sier Ann-Mereth Nilsen, da GD ringer og forteller henne at de har fått 273.000 Extra-kroner til prosjektet Café SOL på Ringsaker asylmottak i Moelv.

DEL

I høst startet de opp et prøveprosjekt med Café SOL på Ringsaker statlige mottak i Moelv.

Forebyggende

Tanken er at beboerne selv skal være med å drive kafeen, og at dette prosjektet skal være med på å forebygge og rehabilitere mangelsykdommer og psykiske lidelser. Kaféprosjektet er basert på høy grad av egenmedvirkning.

– Det er fantastisk at vi har fått disse midlene. Det viser at det er flere enn oss som har tro på prosjektet. Dette er en skikkelig innsprøyting, sier Ann-Mereth Nilsen, som er prosjektleder.

Roser hjelpere

– Jeg har noen fantastiske hjelpere fra Røde Kors her i Moelv med meg. Uten dem hadde dette vært vanskelig, sier Nilsen, som allerede har begynt å planlegge driften av kafeen på nyåret.

Mangelsykdommer

– Nå kan vi virkelig få realisert dette. Vi prøver å få med flest mulig av beboerne på dette. Vi ser at det er mangelsykdommer blant beboerne. De har ikke mye å greie seg med i måneden, så kostholdet blir ofte veldig ensidig, sier hun, og legger til at det også betyr mye at de får til en sosial setting.

Sosial atmosfære

– Beboerne her kan bare drømme om å gå på en kafé i Moelv. Det blir for dyrt, men her kan vi skape en sosial atmosfære, sier Nilsen.

– Med disse pengene som deles ut fra overskuddet til TV-spillet Extra, får vi en god oppstartspakke, sier hun.

Tirsdag ble det delt ut til sammen 230 millioner kroner av dette overskuddet til frivillige organisasjoner.

Artikkeltags