21. januar står trolig tidenes yngste foreleser foran en forsamling på Høgskolen i Lillehammer.

Emilie Nereng, eller «Voe» som hun kaller seg på nettet, er 14 år, og har flere lesere på sin blogg enn det gd.no har.

Hennes historie ble kjent gjennom Aftenpostens A-magasin, hvor artikkelen «Mediemakt fra jenterommet» fortalte om hvordan hun trekker til seg nærmere 70.000 unike lesere daglig som følger med i hennes betraktninger om hverdagslige hendelser, klær og sminke. Bloggen har truffet ungdommen og spesielt jentemiljøet.

LES OGSÅ: Her er noen av bloggerne fra vårt distrikt

Mediemakt

Nå blir Hønefoss-jenta foredragsholder «Hvordan sosiale medier påvirker vår kommunikasjon, og hva ulike aktører kan gjøre for å lykkes i den nye mediehverdagen», er tema for seminaret.

- En 14-åring som holder innlegg på en høgskole er i seg selv interessant. Det sier noe om hvordan mediebildet endrer seg og hvordan den digitale medieverden endrer måten å tenke på. De unge er de mest effektive og da må vi tørre å tenke nytt og bruke dem som foredragsholdere - selv om det er en 14-åring. Hun er tross alt Norges mest leste blogger, sier Anders Lindstad som er fagansvarlig ved årsstudiumet i kommunikasjonsrådgivning.

- Hva kan hun lære dere?

- Jeg er spent på å høre om hvordan hun bruker bloggen. Hva er det som gjør at hun lykkes? Hva er det som skal til hun skriver om forskjellige ting? Hva kan vi lære av henne for å få lesere?

- Hun skriver dessuten produktomtaler, og har med alle sine lesere fått stor makt. Pressen har sin vær varsom-plakat, men i denne verden er det ingen retningslinjer. Hva tenker hun om det og hva tenker faren? Han blir med under seminaret for å svare på spørsmål, sier Lindstad.

- Usikre

Lindstad legger ikke skjul på at han er av mange som er usikker på hvordan han skal kommunisere i sosiale medier, som på Facebook og Twitter.

- Jeg innser at jeg ikke kan nok og at jeg ikke besitter nødvendig kunnskap. Mange er usikre på hvordan de skal forholde seg til det og vet lite om hvordan vi kan kommunisere i sosiale medier. Dette er et seminar for å gi et spark til å komme i gang, også i bedrifter og i offentlig sektor, sier Lindstad.