Fåvang-bjørnen selges til høystbydende

Denne bjørnen ble skutt natt til fredag. Bjørnen er Viltfondets eiendom og selges nå av Fylkesmannen til høystbydende.

Denne bjørnen ble skutt natt til fredag. Bjørnen er Viltfondets eiendom og selges nå av Fylkesmannen til høystbydende. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ved 01-tiden natt til fredag ble det skutt en bjørn i Samdalen i Fåvang østfjell. Har du lyst å smake bjørnekjøtt, har du sjansen nå.

DEL

Kjøttet skal selges til høyestbydende.

Det er Fylkesmannen som skal selge dyret. Den flådde bjørnen veier 73 kilo slaktet.. Den henger nå på et kjølelager i Ringebu og vil bli kontrollert av Mattilsynet mandag.

- Vi håper og tror det er interesse for å kjøpe bjørnekjøttet, sier Harald Klæboe hos Fylkesmannen i Oppland.

Tidligere har det vært kamp mellom særlig hoteller om å få tilslaget på skutte bjørner. Prisen har da ligger rundt 200 kroner pr. kilo.

Kommunalt jaktlag

Dett var det kommunale jaktlaget som skjøt bjørnen.

- Bjørnen var i fullt angrep og slo en sau, før han fortsatte å løpe etter en saueflokk på 30-50 dyr, forteller Tore Kleven i det kommunale jaktlaget til GD. Han sier det ble skutt ett skudd, og at det var perfekt avfyrt.

Saueangrepet skjedde midt i Samdalen der jaktlaget hadde satt ut flere strategiske poster. Skuddet ble avfyrt på 56 meters hold, viser jegernes GPS.

Det en ung hannbjørn på 107 kilo som ble skutt. Dyret slaktes nå i morgentimene i Ringebu, der Statens naturoppsyn (SNO) har overtatt. SNO ble også forskriftsmessig kalt inn til Samdalen i natt.

Ifølge saueeiere i området har både bjørn og ulv de siste dagene tatt mange sauer i nettopp Samdalen og i andre områder i Ringebu kommune.

To døgn

Jakta på bjørn og ulv har pågått i over to døgn, før bjørnen falt i natt.

Det er opplyst at det trolig er minst en bjørn til i området, og jakta skal fortsette.

- Vi er nå spent på om det blir rolig for sauen i Samdalen, eller om det er flere rovdyr, sier Tore Kleven.

LES OGSÅ: Vedtatt blodsommer

Artikkeltags