Fikk nei til å felle bjørnen på Fåvang: - Det er ikke et spørsmål om bjørnen tar sau, men når

Miljødirektoratet avslår søknaden om skadefelling av bjørn i Ringebu. - Både beklagelig og uforståelig - fordi det ikke er spørsmål om, men når, sier Ole Tvete Muriteigen, ordfører i Sør-Fron kommune.

DEL

Bakgrunnen for søknaden er påvist observasjon av bjørn ved Feåvang, og det er nå mye sau på innmark i nærområdet. Mest sannsynlig er det den samme bjørnen som passerte på Nord-Tretten natt til tirsdag. Bjørnen passerte viltkameraet på Fåvang natt til torsdag.

Les også: Her er bjørnen på veg inn i beiteområder i Fåvang: – Skaper frykt

I avslaget fra Miljødirektoratet heter det:

«Miljødirektoratet avslår søknaden etter en vurdering av situasjonen. Det er ikke påvist tap av sau til bjørn i området, og vi mener det fremdeles er en reell mulighet for at bjørnen vil trekke seg østover og ut av området før store mengder sau slippes i utmarka. Historikken viser at det ofte er tilfelle på denne siden av Gudbrandsdalen. Kun et fåtall bjørneskader på sau ble påvist i Ringebu kommune i 2018. Dersom situasjonen skulle forandre seg vil Miljødirektoratet kunne iverksette fellingstillatelse etter eget tiltak, dersom det er behov for det. Etter 1. juni har Fylkesmannen myndighet til å kunne iverksette skadefelling. Fullstendig vedtak vil bli sendt om kort tid. Avslaget kan påklages. Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å kontakte Fylkesmannen om tilskudd til forebyggende tiltak mot rovviltskader. »

Les også: Får ikke felle bjørnen på Tretten

Artikkeltags