Gå til sidens hovedinnhold

- Har tapt 80 millioner på Pellestova

Artikkelen er over 5 år gammel

Siden Bjørn Rune Gjelsten kjøpte Pellestova i 2012, skal han ha kostet på 60 millioner kroner for å heve standarden på fjellstua i Øyerfjellet.

Den konkursrammede eiendommen har fått en solid ansiktsløftning, med blant annet ny peisestue, vinrom og hvilerom for hunder og forbedret uteareal.

Gjelsten har tidligere uttalt til GD at han håpet regnestykket på Pellestova kunne gå i null noen år etter overtakelsen.

Tall som Finansavisen publiserer, viser at det er et stykke igjen til det målet.

Pellestova har gått i minus med årlige tap på 4,6 millioner, 6,7 millioner, 8,2 millioner og 8,4 millioner før han i fjor skrev alle verdiene til null og gjorde opp regnskapet med 51,2 millioner i minus.

Ifølge Finansavisen utgjør summen av underskuddene 80 millioner kroner inkludert fjorårets nedskrivning.

Gjelsten skal ha besluttet å overføre ansvaret for Pellestova fra seg selv privat til selskapet Gjelsten Holding. I den forbindelse skal han ha tilført selskapet 30 millioner kroner for å betale ned store deler av selskapets eksterne gjeld.

Gjelsten besvarte ikke Finansavisens henvendelser vedrørende tapene.

Til GD har Gjelsten aldri lagt skjul på at han har involvert seg i Pellestova av hjerte til stedet og lokalsamfunnet. Han var selv på treningssamlinger på Pellestova som ung langrennsløper og har hatt hytte i området siden 1998.

– Jeg føler ikke at jeg eier Pellestova. Pellestova er en institusjon. Det er viktig å innse. Jeg har bare fått muligheten til å bringe stafettpinnen videre. Det ønsker jeg å gjøre på en god måte for lokalmiljøet, sa Gjelsten i 2013.

Les også: Ragnhild Bratberg slutter på Pellestova

Les også: Fjelleventyret hadde en kostnad