Gå til sidens hovedinnhold

Tålmodigheten seiret

Artikkelen er over 5 år gammel

Han hadde egentlig gitt opp å fiske storørret. Men etter noen års pause tok Mensur Gerzic opp jakten igjen i sommer. Resultat: en rugg på 5.446 kilo!

FÅVANG: – Jeg har holdt på i noen år før denne satt. Jeg tok aldri denne storørreten, så jeg fisket meg litt lei og gikk over til dupp og harr. Men harren biter jo konstant, så det blir litt kjedelig det også. I sommer begynte jeg å fiske med wobbler i Lågen igjen, og etter å ha tatt et par kilosfisker, så satt denne oppe i Ringebu i forrige uke, forteller Mensur Gerzic.

– Nesten fem og en halv kilo, det er en pers du skal slite med å slå. Hvordan var det å lande ruggen?

– Etter at den hadde bitt på, var jeg veldig usikker på størrelsen, og jeg og en kompis hadde ikke med hov, så vi var litt forsiktige. Jeg har hørt folk snakke om at de holder på i både ti og 20 minutter med slike storfisker, men jeg diskuterte ikke med den, jeg bare tok den inn, flirer han.

Fiskelykken har dabbet av

Etter at storfisken satt, har Gerzic sittet åtte netter på rad og bare tatt abbor.

– Jeg har nok brukt opp mye av fiskelykken min på denne storfisken, men for et par dager siden kom jeg over en stim med abbor, og tok sju halvkilosfisker på under en halvtime.

Folk klager over den dårlige sommeren, men for fiskerne har den ikke vært så verst, mener han.

– Det har vært kaldt, men flere jeg har snakket med, sier at fisket har vært godt. Og så er det så klart noen som ikke får fisk i det hele tatt, men slik er det alltid.

Få fiskere i fjellet

Oppsynsmann Gunnar Nyhus i Fåberg Østfjell forteller at det har vært veldig variabelt hvor mye fisk som har blitt tatt i de forskjellige vannene.

– Men så har det vært få fiskere i fjellet også, for det har stort sett vært surt og vondt. Men de som har fisket med garn tidligere i sommer tok veldig bra med fisk. Jeg tror vi kan konkludere med at det har vært dårlig med fiskere, men brukbart med fisk i fjellet. August er ofte en veldig god fiskemåned, så bare været blir slik at folk våger seg ut, tar de nok en del fisk.