Gå til sidens hovedinnhold

Fiskekonkurransen er i gang

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLEHAMMER: Med juni er GDs fiskekonkurranse i gang. Gjennom sommeren venter premier for nærmere 30.000 kroner.

Hovedpremien er som tidligere 6.000 kroner fra Lågen Fiskeelv, sone 1, 2 og 3. Den går til fiskeren som melder inn ørret som er nærmest en fastsatt idealvekt. I fjor vant Emil Steinsvoll med en storørret på 3,7 kilo, tatt i Gausaosen i Lågen ved Fåberg.

Det vil også jevnlig bli delt ut premier gjennom sommeren.

For å delta må du sende inn fangsten her  og melde inn fisk med bilde, vekt, fangststed og fangstredskap. Eller sende en e-post med de samme opplysningene til redaksjonen@gd.no. I tillegg vil fiskere i Lillehammer-distriktet kunne veie og avbilde fangsten hos Rustadstuen Sport i Storgata.

Felles for klassene ørret tatt i Mjøsa, Lågen og Gausa, fjellørret, gjedde og andre fiskeslag, er at fangsten er med stang i GDs dekningsområde, fra Mjøsbrua og Ringsaker i sør, til Lesja og Dovre-fjell i nord.

Les også: Nå vil de bare fiske

Velg enkel redskap

Pål Erik Amrud er klar i talen: – Velg den enkleste fiskeredskapen til barn.

– Graver vi mark før turen, er det ikke bare billig, det er enkelt å fiske med, bare en voksen hjelper til for å feste søkke og mark på kroken.

– Dupp og mark er et godt alternativ, det samme er dupp og flue. Den redskapen setter seg ikke så lett fast.

– Hva med sluk?

– Den er en sikker vinner, men barn bør være 10 år før de prøver seg med sluk. Den setter seg fort fast, om de ikke behersker fisket.

– Men det finnes et godt alternativ i såkalt flyterappala, som er en imitasjoner av småfisk. Når en slutter å sveive, flyter den opp, sier Pål Erik Amrud.