Gå til sidens hovedinnhold

Tok stor fisk i liten dam

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er ikke store distansen tvers over Stortjernet på Jørstadhøgda. Men stor nok til å huse gjedder på 6,5 kilo!

FÅBERG: – Hadde det vært opp til meg, hadde det ikke blitt sendt inn noe bilde, humrer Bernt Åge Jørstad. Men heldigvis for ham, sendte fiskekompisen inn bildet av Jørstad og gjedda på 6,640 kilo inn til GDs fiskekonkurranse. Dermed kan fåbergingen innkassere ukepremien for fisken tatt nesten i bakgården hans på Jørstadhøgda forrige uke.

Solid bestenotering

– Jeg fisker ikke veldig ofte, men jeg hadde ferie og tid til å stikke en tur. Jeg har vært inne ved Stortjernet to-tre turer nå i sommer, og det blir sikkert en tur eller to til før isen legger seg. Den gjedda var en solid personlig rekord, så man blir jo gjerne litt ivrigere når man får noe slikt på kroken.

– Det var en skikkelig stor og stygg en du tok?

– Ja, den ser fæl ut, gjedda. Men sånn ser den nå ut. Det ble ikke noe middag av den, jeg ga den til en venn som kan mer med det der.

Gjedda ble tatt på wobbler, og ga god motstand. I starten.

– Jeg lot henne kjøre ut litt snøre, ja. Men gjedda er ikke så utholdende, så etter det var det mest bare å få henne inn. Jeg fisker sammen med mentor Espen Skoglund. Han får takk for gode råd.

Pål Amrud ved Rustadstuen Sport forteller om stor trafikk opp trappa til fiskeavdelinga i sommer.

Fortsatt muligheter

– Vi har solgt veldig mye utstyr i år, så folk fisker en del, trass været. Jeg synes heller ikke vært noen veldig dårlig sesong, når du hører om folk som har stått på Melsjøen og fisket med tørrflue i en ukes tid og tatt 40 ørreter – selv om folk nok snakker mest om de fisketurene som har gitt resultater. Både i Gausa og i Gausosen har det vært tatt bra med ørret, men i fjellet har det vært en fryktelig sein sommer.

Amrud påpeker at det gjerne er en sammenheng mellom timer med stanga i neven og antall fisk.

– Det er meldt godt vær denne uka, så det er fortsatt gode muligheter for å ta en del fisk i sommer.

(Scroll videre ned for å lese hvordan du deltar i konkurransen)

SLIK DELTAR DU I KONKURRANSEN

Klikk deg inn på gd.no og meld inn fisk med bilde, vekt, fangststed og fangstredskap. Eller send mail med samme opplysninger til redaksjonen@gd.no. I tillegg vil fiskere i Lillehammer-distriktet kunne veie og avbilde fangsten hos Rustadstuen Sport i Storgata.

http://www.gd.no/fiskekonkurransen finner du alt om årets fiskekonkurranse, og her kan du se alle innsendte bidrag.

For å delta i fiskekonkurransen må du melde inn fisk med bilde, vekt, fangststed og fangstredskap. Eller sende en e-post med de samme opplysningene til redaksjonen@gd.no.

Felles for klassene ørret tatt i Mjøsa, Lågen og Gausa, fjellørret, gjedde og andre fiskeslag, er at fangsten er med stang i GDs dekningsområde, fra Mjøsbrua og Ringsaker i sør, til Lesja og Dovrefjell i nord.

Det blir jevnlig delt ut premier gjennom sesongen.