«Fullt hus» på fjelltur

FINT I FJELLET: Deltakerne på GD og DNT Lillehammers turmarsj tar en liten matpause før Gammelhans (1.066 m.o.h.) i Gausdal Vestfjell.

FINT I FJELLET: Deltakerne på GD og DNT Lillehammers turmarsj tar en liten matpause før Gammelhans (1.066 m.o.h.) i Gausdal Vestfjell.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det er fantastisk fint vær, og så tørt i fjellet at man går tørrskodd over alt, rapporterer opplagssjef Solveig Sigstadstø fra fjellmarsjen som GD arrangerer sammen med DNT lørdag.

Marsjen går fra Værskei i Gausdal Vestfjell via Hærfjellet (1.054 m.o.h.), Gammelhans (1.066 m.o.h.) til Prestkjerringa (1.060 m.o.h.) i Fåberg Vestfjell, og er omtrent 12 kilometer korteste vei.

– Bussen opp hit var full, så vi er 50 stykker som går i hvert sitt tempo i retning Prestkjerringa. Turkoordinator Ragnvald Jevne i DNT Lillehammer måtte sette opp venteliste, så stor var interessen for å bli med, forteller Sigstadstø.

Vel framme på Prestkjerringa går turen ned til Skjellbreidhytta, der det blir servert pølser og vafler, og de som vil, kan låne robåt eller bade i Skjellbreidvatnet før bussen frakter dem tilbake til Lillehammer.

MÅLET: På toppen av Prestkjerringa.

MÅLET: På toppen av Prestkjerringa. Foto:

Det kan lønne seg å bli med på GD-tur, for gavmilde Solveig Sigstadstø har med premier som skal trekkes ut blant turdeltakerne: billetter til Peer Gynt på Gålå, turkompass og powerbank til mobiltelefon.

– Det kommer flere muligheter til å bli med GD og DNT på tur. Turistforeningen fyller 150 år i år, og i den forbindelse arrangeres det jubileumstur til Muen på Venabygdsfjellet med generalsekretær Nils Øverås i DNT lørdag 4. august. Onsdag 8. august blir det tur til Mehøe på Dovrefjell, og lørdag 8. september er DNT Lillehammer sitt 150-årsarrangement; 7-fjellsturen med start og stopp på Pellestova, sier Sigstadstø.

UTSIKT: På en så klar dag som dette, ser man milevidt rundt seg. Da er det greit å ha en sikteplate som dette, så man vet hva man ser.

UTSIKT: På en så klar dag som dette, ser man milevidt rundt seg. Da er det greit å ha en sikteplate som dette, så man vet hva man ser. Foto:

Artikkeltags