Tidligere har dronning Sonja og Lars Monsen vunnet prisen. I år går den til Tor og Ingeborg

Røde Kors tildeler årets Fjellskikkpris til Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien. De får prisen for sitt arbeid for beredskap i fjellområder i Sør-Norge.

Røde Kors tildeler årets Fjellskikkpris til Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien. De får prisen for sitt arbeid for beredskap i fjellområder i Sør-Norge. Foto:

Av

Vertskapet på Sikkilsdalsseter, Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien, blir onsdag tildelt årets Fjellskikkpris.

DEL

Det er presidenten i Røde Kors, Robert Mood, som vil overrekke prisen under en seremoni på setra i ettermiddag.

Prisen har tidligere gått til blant andre DNT, Dronning Sonja, Kronprins Haakon, Lars Monsen og Cecilie Skog.

– Tor og Ingeborg har vist en ekstrem vilje til og interesse for å fremme beredskapen i fjellheimen ved å åpne opp for realistiske øvelser på og ved sine områder i Skåbu. De to pekte seg ut i nominasjonsprosessen, sier president Robert Mood i Røde Kors i en pressemelding.

Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien fikk prisen tildelt av presidenten i Røde Kors, Robert Mood (T.v.). Nord-Frons ordfører Rune Støstad til høyre.

Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien fikk prisen tildelt av presidenten i Røde Kors, Robert Mood (T.v.). Nord-Frons ordfører Rune Støstad til høyre. Foto:

I juryens begrunnelse heter det at prisvinnerne, i kraft av å tilrettelegge for kursvirksomhet og beredskapsøvelser ved og rundt Sikkilsdalsseter, betyr mye for beredskapen i fjellområder i Sør-Norge.

«Redningstjenesten er helt avhengig av at både det offentlige, grunneiere og privat næringsliv tar ansvar for at de frivillige både får øve og fri til deltakelse på redningsoppdrag. Tor og Ingeborg spilte en nøkkelrolle da øvingsområde for førerkortklasse S for snøscooter ble etablert i området. Tor og Ingeborg er gode forbilder som tradisjonsbærere for tur- og kulturtradisjonene i fjellet og som støtteaktører for den frivillige redningstjenesten», heter det i juryens begrunnelse.

    Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien fikk prisen tildelt av presidenten i Røde Kors, Robert Mood.

    Årets jury for Fjellskikkprisen besto av landsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps Kjersti Løvik, president i Røde Kors Robert Mood, og fagsjef Anne-Mari Planke, som representerer for fjorårets vinner, Den Norske Turistforening.

    Artikkeltags