Myndighetene setter inn vakter ved Nigardsbreen etter dødsfall

Nigardsbreen er en brearm av Jostedalsbreen
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nigardsbreen er en brearm av Jostedalsbreen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Luster kommune setter ut vakter ved Nigardsbreen for å unngå flere dødsfall etter at en turist omkom søndag.

DEL

Luster kommune setter ut vakter ved Nigardsbreen for å unngå flere dødsfall etter at en turist omkom søndag.

– For å styrke arbeidet vårt i en periode framover setter vi i gang en ordning med fysisk vakt på ettermiddagen når det er flest folk i området, sier rådmann Jarle Skartun i Luster til NRK.

En 38 år gammel mann fra Østerrike omkom etter å ha falt i Nigardsbrevatnet i Luster kommune i Sogn og Fjordane søndag. Mannen var en av tre personer som havnet i vannet etter at en isblokk løsnet fra breen og skapte en stor bølge.

De tre hadde gått forbi sperringene som var satt opp for å markere en sikker sone mellom turister og breen. Det varme været i sommer har ført til tilfeller der breen har kalvet og store ismasser har løsnet. Flere har reagert på turistenes uvørenhet i forhold til sikkerheten ved breen, blant annet Statens Naturoppsyn og ansvarlige i Luster kommune.

Anne Rudsengen i Statens Naturoppsyn mener tiltak med fysiske vakter kan være en løsning.

– Vi har Trolltunga og Besseggen hvor vi vet de har folk til stede i høysesong. Kanskje det er en mulighet, så det vil vi diskutere, sier hun til NRK.

Allerede dagen etter dødsulykken var det ifølge Rudsengen flere turister som igjen valgte å trosse sperringene ved breen.

Artikkeltags