Mjøsa skal stige en halv meter til

Mjøsa stiger fortsatt. Deler av Strandpromenaden er oversvømt og uframkommelig. Bildet er tatt mandag 14. mai da flommen i Mjøsa nådde skadenivå oransje.

Mjøsa stiger fortsatt. Deler av Strandpromenaden er oversvømt og uframkommelig. Bildet er tatt mandag 14. mai da flommen i Mjøsa nådde skadenivå oransje. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag morgen klokka 7 nådde vannstanden i Mjøsa 124,03 (moh) . Den skal trolig stige bortimot en halv meter til.

DEL

Vannstanden har tirsdag morgen steget med vel 20 centimeter siden mandag.

– Vi har nedjustert prognosene i forhold til tidligere. Etter de siste beregningene forventer vi at Mjøsas vannstand når toppen på mellom 124,40 og 124,50 mho, og det skjer antakelig fredag denne uka, sier hydrolog Kristian Nordtun i NVE til GD.

I helgen uttalte NVE at Mjøsa ville kulminere (nå toppen) med cirka 124,6. Det ville bety at årets flom ville passere både flommen i 211 da det var 124,41 og i 2013 da vannstanden ble målt til 124,49.

– Trolig vil årets flom ende på et nivå mellom de to tidligere flommene.

Les også:

– Hva med været framover?

– Etter de siste dagers varme har det begynt å smelte igjen i Jotunheimen og Rondane. Men det vi forventer ingen stor stigning i Gudbrandsdalslågen og sideelevene. Det er heller ikke meldt store mengder ndedbør, og i tillegg blir det kjøligere vær, sier Nordtun.

Vannet stiger på Skibladnerbrygga - bildet er tatt mandag 14. mai klokken 12.30.

Vannet stiger på Skibladnerbrygga - bildet er tatt mandag 14. mai klokken 12.30. Foto:


For øvrig nådde årets vårflom skadenivå oransje, etter å ha passert 123,70 (moh.) i løpet av mandagen. Oransje skadenivå er det nest høyeste av flomvarslingens skadenivåer.

Les også:

Vannstanden stiger fortsatt – tapper Mjøsa maksimalt


Artikkeltags