OTTA: Klokka 05.40 fortalte Reidar Sanden, driftsoperatør på vann og avløp i Sel kommune, at det nivået på Ottaelva har holdt seg stabilt de siste timene.

– Jeg var akkurat ute på en runde. Det er 30–40 centimeter før vannet kommer opp på parkeringsplassen ved kjøpesenteret Amfi Otta, sier Sanden.

Like før klokka 09 mandag er de fortsatt i god tro i Sel kommune.

– Data fra NVE viser en avtagende vekst i vannføringen ut fra Vågåvatnet og i Ottaelva ved Lalm. Flomtoppen i Ottaelva ved Otta kan forventes de nærmeste timene. Det er også positive meteorologiske utsikter emd tanke på lite nedbør og lavere temperaturer, het det i en fersk nyhetsmelding fra kommunen da.

Kraftig stigning

Klokka 03.50 anslo Sanden at vannet i Ottaelva hadde steget med 10 centimeter de siste to timene. Det skal ikke ha vært store endringer siden da. Han forteller at Gudbrandsdalslågen også så ut til å holde stabil vannstand.

– Nå har det også sluttet å regne nordover ved Dombås og Lesja, og Gudbrandsdalslågen pleier å reagere raskt på at nedbøren stopper. Jeg vet ikke om den er på vei ned, men det har ikke vært store endringer de siste timene, sa Sanden.

Klokka 01.15 var situasjonen slik at nivået på vannstanden på Otta nærmet seg normal vårflom.

– Det er fortsatt igjen en bit før vi får et nivå hvor vi får problemer, og at det kommer vann inn i sentrum. Slik situasjonen er akkurat nå er det ikke noen fare for bebyggelsen, sa Sanden.

Følger situasjonen tett

Sel kommune har folk som følger situasjonen utover mandagen. Sanden fortalte natt til mandag at de hadde stengt av vegene og undergangene som har kommet i kontakt med vann.

– Det er kulverter og underganger. Elvepromenaden stengte jeg tidligere i kveld, og vi fortsetter å følge situasjonen, sa Sanden.

Mandag formiddag ventet Sel kommune blant annet økt grunnvannsnivå ved parkeringsplassen nord for Amfi kjøpesenter.