Flere fjellveier stengt på grunn av flom

  Flom mellom Sjusjøen og Nordseter på opplandssiden. Video: Aslak Wangen

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Fremkommeligheten er redusert på flere fjellveier på Nordseter, Sjusjøen, Storåsen og i Ringsakerfjellet.

  DEL

  - I Gudbrandsdalen og Lillehammer har flom ikke vært noe tema for oss i kveld, sier operatør Ove Stian Ovrum ved politiets operasjonssentral i Lillehammer til GD, klokken 23.00 mandag kveld. Med andre ord er det ikke meldt om skader eller problemer på grunn av nedbør og flom.

  Statens vegvesen melder tirsdag morgen at en del fylkesveger fortsatt er stengt i Hedmark på grunn av flom, men at situasjonen er stabil nå.

  Les også: Flomskade uten flom

  Hedmark ser mandag ettermiddag ut til å ha fått den største andelen av dagens regn i innlandet.

  Regn i kombinasjon med snøsmelting har gjort at flere fjellveier er stengt eller har redusert framkommelighet.

  -

  En gravemaskin er i gang med å rydde nye veier for vannet ved Gåsbuvegen i Vang ved Hamar. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder i Hedmark mandag.

  En gravemaskin er i gang med å rydde nye veier for vannet ved Gåsbuvegen i Vang ved Hamar. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder i Hedmark mandag. Foto:

  Vi måtte  stenge vegen rett innom elgåsbommen og noen av hyttevegene på Sjusjøen som normalt er åpne, er nå stengt på grunn av vannskader. Det gjelder blant annet hyttevegene i Kroksjølia, sier bestyrer Per Fineid i Pihl, selskapet som forvalter store områder i Ringsakerfjellet.

  Inne i Åstdalen stiger elva Åsta og flere steder går det vatn over fjellveiene.

  - Vi vil grovutbedre skadene så snart vi blir oppmerksomme på dem, og så tar vi finpussen utover uka. Det er meldt bra vær fra i morgen kveld så da tror vi situasjonen fort bedrer seg, sier Fineid.

  - Er dette vårløsning utenom det vanlige?

  - Både nei og ja. Det er ikke uvanlig at det skjer skader på vei på grunn av vårflom, men noen plasser har det kommet uventede skader, sier Fineid som har en oppfordring til folk som har tenkt seg opp i Ri

  Gåsbuvegen i Vang ved Hamar fikk hard medfart av vannmassene mandag. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder i Hedmark.

  Gåsbuvegen i Vang ved Hamar fikk hard medfart av vannmassene mandag. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder i Hedmark. Foto:

  ngsakerfjellet.

  - Følg med på våre hjemmesider www.pihlske.no. Der legger vi ut fortløpende informasjon vi har om veger og manglende framkommelighet, sier Fineid.

  E6 og riksveg 25 kan bli stengt på grunn av flom.

  Elvene Svartelva og Flagstadelva har stadig stigende vannmengde og det gjør at E6 ved Hamar kan bli stengt på kort varsel.

  Stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon sier til HA at politiet, vegvesenet og Fylkesmannen vurderer situasjjonen

  Vannstanden i Flagstadelva har steget så mye at den er nær ved å nå E6 i Vienkrysset ved Hamar. I følge Vegvesenet kan veien bli stengt på kort varsel. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder i Hedmark.

  Vannstanden i Flagstadelva har steget så mye at den er nær ved å nå E6 i Vienkrysset ved Hamar. I følge Vegvesenet kan veien bli stengt på kort varsel. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder i Hedmark. Foto:

  fortløpende.

  Per klokken 23.00 mandag kveld melder Pihl dette på sine hjemmesider:

  På grunn av flom i Åsta elv, er Åstdalsvegen steng ved Kvarstad (ikke kjørbar mellom Kvarstad og Øvre Åstbru).
  Kvarstadseterlia er også stengt grunnet at en bekk har gravd ut vegbanen.

  Birkebeinervegen er stengt ved Elgåsen på grunn av at store vannmasser har grav ut veibanen mellom Elgåsen og Aksjøen.
  Øvre, Midtre og Nedre Gullmundsveg er også stengt på grunn av oversvømmelse i bekker.

  Har du bilder eller video fra flom i GDs distrikt? Send til tips@gd.no

  Les også:

  Flom utløser evakuering i Hedmark

  NVE varsler stor fare for flom i Hedmark

  Flommen har stengt ni fylkesveier i Hedmark 

  HA: E6 kan bli stengt 

  Artikkeltags