Gå til sidens hovedinnhold

Flytrøbbel for mange turister på Rhodos

Artikkelen er over 3 år gammel

En rekke norske turister er rammet av flytrøbbel på Rhodos. Mandag formiddag var de tekniske problemene løst, og reiseselskapene jobber med å få folk hjem.

Problemene skyldes trøbbel med innsjekkingssystemet på den lokale flyplassen. Mandag formiddag var dette igjen i orden, men fortsatt ventet mange på fly hjem til Norge.

Mandag var kriseteamet til reisebyrået Ving og Thomas Cook Airlines Scandinavia i møte. Situasjonen betegnes som relativt uendret, ifølge informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge.

– Det jobbes nå iherdig med å finne nye flyløsninger for å få alle gjester hjem så fort som mulig, opplyser hun.

Mange reisende fra en rekke selskaper er rammet. I tillegg er det høysesong med fulle hoteller.

Måtte sove utendørs

Ifølge VG har mange reisende måttet sove utendørs på solsenger eller i resepsjonen på et hotell. Avisa meldte tidligere om manuell innsjekk og timelange køer på Rhodos, samt at andre fly på vei til øya har blitt omdirigert til Dalaman i Tyrkia.

Problemene skyldtes teknisk trøbbel hos en underleverandør av tjenester, opplyser øyas flyplass.

– Passasjerer må regne med forsinkelser. For ytterligere informasjon bør passasjerene kontakte sitt flyselskap eller reisebyrå, het det.

Over tusen nordmenn rammet

Til NRK opplyste Ving at 1.182 nordmenn ble rammet. Alle de reisende loves kompensasjon, slik de har krav på, selv om Ving understreker at problemene ikke er deres feil.

– Folk sover overalt. På gresset på hotellets lekeland, i solsenger i hotellobbyen og i sofaer, sa Espen Rød Stordal fra Bergen til NRK tidligere mandag.

Han, kona og de to barna fikk ikke hotellrom og måtte sove i resepsjonen.

– Situasjonen har vært amper, men det roet seg litt etter vi fikk beskjed om at vi får frokost, fortalte Stordal.

TIPS OSSTlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470