SAS-sjef: – Gjør alt vi kan for å forhandle med pilotene

SAS-sjef Rickard Gustafson håper på kjapp enighet med pilotene, slik at streiken kan avsluttes.

SAS-sjef Rickard Gustafson håper på kjapp enighet med pilotene, slik at streiken kan avsluttes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SAS-sjef Rickard Gustafson forteller at de jobber på spreng for å komme til enighet med pilotene. Streiken var et faktum tidlig fredag morgen.

– Vi gjør nå alt vi kan for å så kjapt som mulig få forhandlet med pilotene, for å få en slutt på denne streiken. Da må først og fremst alle parter være i rommet.

Det sier SAS-sjef Rickard Gustafson til NTB.

SAS-streiken er i full gang. Lørdag formiddag tar selskapet beslutningen om kansellering av avganger søndag – med mindre streiken avblåses før den tid.

Reisende i hele Norden er rammet av pilotstreiken som har satt SAS-fly på bakken fredag og lørdag.

De som har fått flyreisene sine kansellert, er blitt kontaktet. De trenger ikke å dra til flyplassen for å booke om. Hvordan det går søndag, er fortsatt uavklart.

– Beslutningen om vi også må kansellere avganger søndag, blir tatt lørdag formiddag, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

I stedet for permittering er kabinpersonale og bakkepersonale satt inn for å veilede og hjelpe de mange ventende på flyplassene. Men fortsetter streiken også etter helgen, vil det få konsekvenser for andre ansatte i SAS. Det gjelder også dem som har lederjobber i selskapet.

Det var i 6-tiden fredag morgen at rundt 1.500 SAS-piloter gikk ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart brøt sammen.

Gustafson forteller at det ikke var noe nytt i 17-tiden fredag, men at det jobbes for å få alle parter inn på forhandlingsrommet for å få en slutt på streiken.

– Jeg håper at pilotforeningen, som forlot forhandlingene, kommer kjapt tilbake til forhandlingsrommet, slik at begge partene blir enige.

SAS-sjefen ønsker ikke å uttale seg om det kan bli mulig å fly søndag.

– Nå ligger fokuset på å hjelpe kundene som ikke har kommet seg ut med våre fly. De må komme seg så fort fram som mulig, sier Gustafson, som heller ikke vil si noe om streiken koster mellom 54 og 73 millioner kroner per dag, som Sydbank hadde regnet ut.

– Jeg har full forståelse for at dette ikke styrker fortroligheten til SAS. Jeg må bare ærlig og oppriktig beklage overfor kundene som har blitt rammet av innstilte fly. Jeg er veldig lei meg for det og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å hjelpe kundene.

Les også:

Måtte dra fra Vågå via Torp, én dag før: – Heldigvis ble ferien reddet selv om SAS streiker

Hilde (34) rammet av flystreik – må reise 12 timer med tog i stedet for fly

Titusener blir rammet av pilotstreik i SAS


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken