Gå til sidens hovedinnhold

Bengt har telt alle som går trappene i hoppbakken: - Sinnssykt mange!

Artikkelen er over 2 år gammel

LILLEHAMMER: I juni satte folkehelsekoordinator Bengt Fjeldbraaten opp telleverk for å måle hvor mange som bruker aktivitetsparken på Strandpromenaden og trappene i hoppbakken.

Nå er tallene klare – og de er svært gledelige, ifølge Fjeldbraaten.

131.000 passeringer i hoppbakken

Fra 22. juni til 13. desember har det vært 131.000 passeringer på telleapparatet som er plassert midtveis i trappene i Lysgårdsbakken. Telleapparatet registrerer altså én passering når du går opp, og én når du går ned.

– Jeg ble overrasket over at så sinnssykt mange har gått trappene. Det er veldig spennende. Nå har vi bestemt oss for å ha målinger der gjennom et helt år for å se antallet da, sier Fjeldbraaten.

Han er opptatt av at vi kan bruke hoppanlegget enda mer enn det som gjøres i dag.

– Hoppanlegget er et vanvittig godt folkehelsetiltak. Det er mange som trener der i dag, og vi må tenke ut hvordan vi kan bruke det enda bedre!

Les også: "Alle" går hoppbakken

 

Ønsker selfie-plass

Folkehelsekoordinatoren ønsker seg en selfie-plass midt i hoppbakken. Og mener det vil gi god reklame for mulighetene i bakken både lokalt og for turister.

– Under Ungdoms-OL ble det satt opp et par hoppski nede på sletta i bakken, der folk kunne ta selfie med bakken som hoppbakgrunn. Nå ønsker vi oss en lignende selfie-plass midt i hoppbakken, forteller Fjeldbraaten.

Les også: Nå vil alle hit for å ta bilde


15.130 brukte aktivitetsparken

I tidsrommet 10. juni til 18. september ble 15.130 personer registrert Lillehammer aktivitetspark. Det er en økning på 40 prosent i forhold til samme periode i fjor, da 10.813 var registrert.

Les også

Tilbyr gratis opplæring for at flere skal bruke Lillehammer aktivitetspark

– Vi ser at det er en kraftig økning i bruken av området på Strandpromenaden, men vi ønsker enda mer økning, og jobber med å få folk til å se alle mulighetene som ligger i anlegget, sier Fjeldbraaten, som oppfordrer lag og foreninger om å ta kontakt om de ønsker opplæring i bruk av apparatene i parken.

Parkanlegget består av treningsapparater, og er et gratis tilbud til Lillehammers befolkning.

Les også

Lillehammer skulle ha Skandinavias beste utendørs aktivitetspark – men den kan ikke brukes om vinteren

– Folk har etterlyst brøyting av anlegget. Blir det aktuelt?

– Det er ikke lagt opp til brøyting, da det er stor sjanse for å ødelegge gummidekket på bakken. Vi må eventuelt se på om vi får til et samarbeid som ivaretar dette etter hvert.

66 prosent flere syklister

Ikke nok med det, det er også en 66 prosent økning i antall innbyggere som sykler. Her har det vært telleverk i funksjon i lengre tid.

I 2017 ble det målt 225.317 syklister, mens det er i 2018 er hele 373.376 som har trådd pedalene i sykkelbyen Lillehammer.

– Om tallene stemmer er det vanvittig bra med så stor økning. Det tyder på at Lillehammers befolkning har begynt å sykle. Det er satt opp seks målere rundt omkring, men det er en utfordring å fange opp alle, sier Fjeldbraaten, som synes det er artig å få kartlagt hvor aktive folk er, og se mulighetene.

Han slår også et slag for kommunens elsykkelsatsing.

– Folk har kunnet låne elsykkel hos Rustadstuen sport. Av dem som har fått prøve i tre uker, er det mange som har kjøpt seg elsykkel selv. I løpet av tre uker er det enklere å få en god følelse på om det passer for dem.

Les også

Lang, lang rekke for å leie elsykkel av kommunen: – Dette gir mersmak, sier småbarnsfar Lasse (41)

Vil vite hvordan Lillehammer har lyktes

I sommer ble Lillehammer sertifisert som "Global Active City".

Les også

Lillehammer er én av åtte i verden som blir global aktiv-by

Torsdag 19. desember skal denne satsingen evalueres i formannskapssalen.

– Global Active City koordinerer bare alt det gode som skjer på Lillehammer. Nå er mange andre byer interessert i å høre om Lillehammer har lyktes med dette. Vi får henvendelser fra både norske og utenlandske byer, sier Fjeldbraaten, som mener de fleste av oss ikke er klar over hvor stor kompetanse Lillehammer har i forhold til både aktivitet og alt som er skapt etter OL.

– De fleste ser på OL som begivenhet, men det har forandret Lillehammer-samfunnet på mange områder. Mange kommer hit for å få kunnskap og er imponert over alt vi har fått til. Det vet ofte ikke befolkningen. Ting påvirker hverandre. Vi ble kanskje tredje beste kulturkommune fordi vi er vant til å ta på oss ting, får til dette og har en god frivillig sektor: Et helt apparat de fleste ikke tenker over, som skaper mye aktivitet og turisme.

Skal måle trafikk rundt Viewpoint Lågen

Det skulle egentlig vært målt trafikk ved Viewpoint Lågen.

– Teller ble satt opp, men den feilet. Nå er den satt opp på nytt, så det blir spennende å se bruken av dette området.

Les også

Bygget skal hete Viewpoint Lågen

Les også

Vil ha flere til å ta i bruk Hovemorunden