Kampklare for å bevare 60 arbeidsplasser

  Hundrevis kom til fakkeltoget i Lillehammer for å vise sin støtte til Granheim

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Hundrevis av personer møtte opp fredag i Lillehammer sentrum da det ble trommet inn til fakkeltog for Granheim lungesykehus.

  DEL

  - Nyheten var et sjokk da den kom og har preget kommunen. Hvis Granheim blir nedlagt får det store konsekvenser. Ikke bare for Gausdal, men  for regionen og alle pasientene som har et godt tilbud der, sier Else Tøftum, Ingrid Ørslien, Lene Skjerven og Lene Tidemand-Johannessen.

  De var fire av hundrevis av kampklare personer som kom til Lillehammer sentrum fredag kveld for å delta i fakkeltoget. Grunnen til mobiliseringen er nyheten om at Granheim Lungesykehus i Follebu i Gausdal står i fare for å bli lagt ned. Sykehuset Innlandet foreslår å legge ned driften ved Granheim og flytte denne til lungemedisinsk avdeling ved sykehuset i Gjøvik.

  - Konsekvenser for pasientene

  Den nyheten blir ikke tatt godt imot fra de 60 ansatte ved Granheim. Mange av de ansatte stilte opp i fakkeltoget, det gjorde også en hel del andre som viste sin støtte og kampånd. Fakkltoget startet på Lilletorget og da det gikk bortover gågaten ble det en lang, lang rekke av personer som vil kjempe for å beholde lungesykehuset i Follebu.

  - Det er over 60 ansatte på Granheim som gjennom mange år har utviklet en god tverrfaglig faggruppe. Hvis Granheim legges ned får det helt klart konsekvenser for pasientene. Vi håper å markere at vi er svært viktige for den pasientgruppen vi jobber med, sier Kari Wiegaard, spesialsykepleier i lungesykdommer og ansattes representant ved Granheim Lungesykehus.

  Stort engasjement

  Granheim ble etablert i 1905 og tilbyr i dag spesialisert lungerehabilitering. Det var ikke uten grunn at fakkeltoget endte ved sykehuset på Lillehammer. Der er nemlig lungelegene ansatt, og samarbeidet har fungert meget godt.

  - Nyheten om at Granheim kan bli lagt ned har nådd langt. Jeg har mottatt mange henveldelser om at dette må vi stoppe. Engasjementet har vært rørende og kompetansen på Granheim har vært bygd opp gjennom mange år. En flytting til Gjøvik vil ikke gi et bedre tilbud og det vil ødelegge miljøet som er bygd opp på Granheim, sier ordfører i Gausdal kommune, Hans Oddvar Høistad.

  Vedtak i midten av desember

  Han var på plass i fakkeltoget sammen med mange andre sambygdinger og lillehamringer.

  - Etter at nyheten ble kjent er det blitt tatt grep. Nyheten har blitt diskutert hos stortingspolitikere, sier Wiegaard.

  "Leve Granheim, leve Granheim". Slagordet runget ut fra gågaten i Lillehammer fredag.

  I midten av desember skal det treffes et vedtak. Da blir det kjent hva som er den videre skjebnen til Granheim er. Målet med forslaget om å legge ned Granheim er å spare penger.

  Artikkeltags