Forhandler om kjøp av Terrassen

Terrassen kan det bli park med lekeapparater og benker, kanskje til og med et enkelt serveringstilbud, ifølge ordfører Espen Jonsen.

Terrassen kan det bli park med lekeapparater og benker, kanskje til og med et enkelt serveringstilbud, ifølge ordfører Espen Jonsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordføreren i Lillehammer forhandler med Rica Eiendom om å kjøpe Terrassen.

DEL

– Dette får vi til, er signalet fra Rica Eiendom Holding AS.

Flere møter

– Vi har hatt flere møter med eieren hvor vi har diskutert om det er mulighet for handel, sier ordfører Espen Granberg Johnsen til GD. I forhandlingene har han med seg rådmann Christian Fotland.

I formannskapsmøte tirsdag avla ordføreren statusrapport. Møtet ble lukket fordi Johnsen også orienterte om hvilken pris som har vært diskutert.

– Jeg hadde behov for å orientere om status og høre med formannskapet om vi fortsatt skal være potensiell kjøper, sier Johnsen.

– Hva sa formannskapet?

– Jeg fikk bekreftet at det er tverrpolitisk enighet om å gå videre. Det er viktig å kunne utvikle et slikt byrom for allmennheten. Det er det som er vår motivasjon. Så blir det til slutt et spørsmål om vi skal ta oss råd til det, i tillegg til alt annet vi har behov for.

Forfall

Ordfører og GD fikk låne nøkkel og inspiserte Terrassen onsdag. Der ser det ikke pent ut. Naturen er i ferd med å ta den en gang så populære uterestauranten, midt i byens sentrum, tilbake.

– Dette blir ikke restaurert om det er kommunen som tar over, sier Espen Granberg Johnsen, nede i mølleruinene. Han mener at Terrassen kan bli et friluftsareal, en park med benker og lekeapparater. Bare den gamle steinmuren ut mot Mesnaelva skal få stå. Den er vernet.

I dag skal man være godt voksen for å kunne skryte av å ha drukket kalde halvlitere i sommervarmen i fullsatte Terrassen. Men også Johnsen mener å huske at han har opplevd noe slikt, som nyankommet Hil-student på Lillehammer i 1996.

– Nå kan det bli park og servering her igjen?

– Ingen servering i kommunal regi, men kan hende går det an å kombinere parkformål med et enkelt serveringstilbud i privat regi. Dette er ikke tema ennå.

Positiv til salg

Eieren, Rica Eiendom Holding AS, høres ut til å være positiv til å selge.

– Vi er ikke så langt unna hverandre at vi ikke skal klare å enes om pris, sier administrerende direktør i Rica Eiendom Holding, Gisle Evensen, til GD. Han vil ikke kalle kontakten med ordfører og rådmann for forhandlinger, men samtaler. – De har vært gode, sier han.

Kommunal regulering begrenser muligheten til å utnytte tomta kommersielt. Gjeldende plan tillater et næringsbygg på nederste del, planen kom i forbindelse med at Rica var samarbeidspartner med det ikke realiserte Storgaten Kjøpesenter. Rica trakk seg imidlertid fra samarbeidet. Utbyggingstillatelsen utløp 1. mars i år, og med det gikk startskuddet for samtaler, eller forhandlinger, om kommunal overtakelse.

God sak?

– Er dette en god sak foran neste års kommunevalg, Johnsen?

– Mange er interessert i at det skal skje noe her. Det er i byens interesse å få gjort noe med området. Jeg tror det blir godt mottatt.

Ordføreren forhandler om kjøp av Terrassen etter å ha fått oppdraget av et enstemmig kommunestyre i fjor. De fleste møtene med eieren har vært i Lillehammer, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken