Gå til sidens hovedinnhold

Klare for forskerkamp

Artikkelen er over 3 år gammel

- Forskerkamp er ikke akkurat stand up. Men likevel ....

Med humor, kløkt og folkelig tale skal disse fem doktorgradsstipendiatene kjempe om å bli den beste til å fortelle deg om forskningen sin.

Forskningsdagene 2017 inviterer nemlig til Forskerkamp på Hamar fredag kveld.

Dette er en uhøytidelig formidlingskonkurranse hvor publikum sammen med en fagjury stemmer fram Innlandets beste formidler blant doktorgradsstipendiater fra Høgskolen i Innlandet (HINN) og Sykehuset Innlandet.

Klare

– Vi er klare, sier stipendiatene Roald Undlien, Odd Rune Stalheim, Knut Sindre Mølmen, Ingrid Bårdsdatter Bakke og Sigrid Myklebø ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer til GD.

De skal formidle svært ulike temaer innen forskning: Styrketrenings betydning for Kolspasienter (Mølmen), kvalitet og innovasjon i høyere utdanning (Stalheim), utradisjonell frivillighet i idrettskontekst (Undlien), integrering av flyktninger (Myklebø) og det vanskelige karrierebegrepet (Bakke).

I tillegg til de fem doktorgradsstipendiatene på Lillehammer, deltar Mathilde Risopatron Berg fra Sykehuset Innlandet, Morten Tofastrud fra HINN Blæstad, Mona Elisabeth Aronson fra HINN Hamar og Gry Sagmo Aglen fra HINN Hamar.

Kortfattet og kreativt

Deltakerne får fire minutter hver til å presentere sin forskning på en lettfattelig og fengende måte. Miniforedraget skal være underholdende, opplysende og seriøst fundert.

– Forskning er generelt tungt fordøyelig stoff?

– Det gjelder å spisse innlegget. Helst bør vi være korte og konsise, dra de store linjene og unngå å være for detaljerte, sier de fem kandidatene fra Lillehammer.

Stemningen på Storhove var munter, men lettere hektisk torsdag. De innrømmer at å snakke om egen forskning på fagkonferanser er noe helt annet enn utfordringen de står foran denne gangen.

– Vi er klart ute av komfortsonen!

– Har dere en strategi?

– Forskerkamp er jo ikke akkurat stand up, men det er viktig å være kreativ på talerstolen.

Konferansierer er Madeleine Cederström og Knut-Øyvind Hagen.

I juryen sitter rektor ved HINN, Kathrine Skretting, kunstner og regissør Hilde Gustava Ovesen, samt journalist i forskning.no, Eivind Torgersen.