Det er akkurat det Norsk Caravanclub, avdeling Lillehammer og Omland, er i ferd med å gjøre. Den årlige sjekken av campingvogna eller bobilen står for tur.

Hjelp til å sjekke

– Det kan være helt avgjørende for en fin campingsommer at vogn eller bil er i orden. Vi kan hjelpe til med å sjekke akkurat de viktigste tingene før du drar på tur, sier Lars Traaseth og Arild Kaulum i den lokale foreningen.

Lørdag 4. mai skjer det: Alle med campingvogn eller bobil kan dra til vegvesenets kontrollplass i Nordre Ål og få sjekket alt som sjekkes kan i en slik sammenheng.

– Der kan vi få sjekket vognas tekniske tilstand, gassanlegget og strømanlegget, og ikke minst mulig fukt i vogna, sier de to karene med en lykkelig campingsommer i øyekroken.

– For bobiler sjekker vi gass og strøm, etter som bobiler er underkastet vanlig EU-kontroll med jevne mellomrom.

Gratis trygghet

Denne årlige kontrollen i Lillehammer påfører ikke lommeboken din store utgifter. Den er nemlig gratis!

Og etter at alt er sjekket, kan medlemmene i klubben trå på gassen og ende på Stav på Tretten, til hyggelig lag.

– I fjor var vi rundt 40 som fikk sjekket vogn eller bobil. Vi håper det blir minst like mange i år. Det er nemlig viktig å få sjekket alt etter en lang og kald vinter, uansett om du har brukt doningen eller ikke, sier Traaseth og Kaulum, selv ivrige campere.

Stadig flere bobiler

Antall bobiler øker i forhold til campingvogner, viser statistikken på det området. Tidligere var campingvognene i stort flertall. Nå øker salget av bobiler. Økningen der er faktisk rundt 50 prosent i forhold til for få år siden.Og det har du sikkert merket også i trafikken, skulle vi mene.