(Romerikes Blad): Eleven, en 19-åring fra Buskerud kom ikke tilbake til oppmøtestedet etter at befalselevene ble satt ut på grensen mellom Nannestad og Hurdal vest for Hurdalsjøen.

Torsdag morgen hadde han vært ute i ca. ett døgn.

Forsvaret leter med egne mannskaper og hundepatruljer. Torsdag morgen ble Norske Redningshunder satt inn i søket.

Ønsker tips fra publikum

– Vi ønsker tips fra publikum som kan ha sett ham, spesielt etter at de andre befalselevene var inne igjen på oppmøtestedet. Det var de i løpet av dagen og kvelden i går. Befalseleven er kledd i militæruniform med en hvit kamuflasjejakke og -bukse over og har ryggsett. Siste sikre observasjon er ved Nordåskollen via en GPS-sender han hadde på seg. Den kan ha gått tom for strøm, eller blitt slått av. Nordåskollen er utgangspunkt for søket, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Øst politidistrikt.

– Vi søker med uforminsket styrke så lenge det er håp. Og det er det jo, sier operasjonslederen.

– Han skal ha med seg greit med bekledning og noe mat og vann, sier Østerhaug.

Området hvor GPS-senderen sist sendte signaler skal være ca. to kilometer fra der befalselevene ble satt ut, ca. fire kilometer i luftlinje fra fylkesgrensa mot Vest-Oppland.

Kom ikke til oppmøtestedet

Politiet på Romerike fikk melding fra Forsvaret om at befalseleven ikke hadde kommet til oppmøtestedet i 21-tiden onsdag kveld. Letemannskaper ble satt inn ved midnatt.

Guttens pårørende er varslet. Han har ikke mobil eller klokke med seg.

Øvelsen var en enkeltmannsøvelse hvor befalselevene skal ta seg fra A til B. De ble satt ut i 07-tiden onsdag morgen. I løpet av dagen og kvelden hadde alle unntatt 19-åringen tatt seg fram til oppmøtestedet.

Tilhører Hæren

Befalseleven tilhører Kompani C på Sessvollmoen som er en underavdeling av Hærens befalsskole som nå tilhører Forsvarets høgskole.

Kompani C utdanner befal innen logistikk og militærpoliti.