Gå til sidens hovedinnhold

Politiet innfører droneforbud under NATO-øvelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er innført restriksjoner for modellfly og luftfartstøy som ikke har fører om bord, dette i forbindelse med Trident Juncture. Politiet oppfordrer publikum til å følge forbudet som er innført.

I tillegg ber politiet trafikanter å vise hensyn til militære kolonner som nå er på veiene og skal delta i NATO-øvelsen. Det oppfordrer Innlandet politidistrikt til i en pressemelding.

Luftromsrestriksjonene trer i kraft 25. oktober 2018 kl. 06.30 UTC og opphører 7. november 2018 kl. 21.00 UTC. Forbudet gjelder ikke flyging i forbindelse med militær-, politi-, ambulanse, søk- og redningsoppdrag eller øvelser på slike oppdrag.

LES OGSÅ: Med Nato-øvelsen på timeplanen

Ber trafikanter vise hensyn

Personell og soldater har allerede ankommet politidistriktet og det ventes ytterligere kolonner på veiene. Politiet ber trafikanter om å vise hensyn slik at ikke kolonnene deles opp, første og siste kjøretøy i en militær kolonne vil være tydelig merket.

Politiets hovedoppgave under øvelsen er å løse sitt samfunnsoppdrag slik de gjør til daglig. Politiet er en del av totalforsvaret og har planlagt sin håndtering i nært samarbeid med relevante samvirkeaktører lokalt og sentralt. NATO-øvelsen Trident Juncture 2018 er den største øvelsen i Norge siden 1980-tallet. Politiet skal ikke øve i felt, men håndtere hendelsen med besøk av mer enn 40.000 soldater fra 30 land og 10.000 kjøretøy i flere uker. Selve feltøvelsen vil pågå fra 25. oktober til 7. november.

LES OGSÅ: Mandag hever de sikkerheten: Økt patruljering, droneforbud og stengte fritidsområder vil prege Jørstadmoen-området