Fortsatt ulvejakt i dalen

Det er bare i Lesja, Skjåk og deler av Lom det jaktes på ulv etter at lisensjakta ble stoppet mandag.

Det er bare i Lesja, Skjåk og deler av Lom det jaktes på ulv etter at lisensjakta ble stoppet mandag. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter at all lisensjakt på ulv i Norge ble stoppet i dag, er det bare i Lesja, Skjåk og deler av Lom en gråbein er fredløs.

DEL

Skadefellingstillatelsen som Lesja har hatt i hele sommer, gjelder også nabobygdene i Ottadalen etter at en ulv ble sett jagende på sau i Skjåk i dag morges. Fellingstillatelsen gjelder fram til 15. oktober.

En i Oppland

- Blir ulven felt, vil lisensjakta i Oppland være over for i år, sier Harald Klæbo hos Fylkesmannen i Oppland.

Han bekrefter dermed at ulven som har drept et stort antall sauer i Lesja i sommer, går av fellingskvoten som Miljøverndepartementet fastsatte tidligere i høst.

Mandag ble all jakt på ulv i Norge stoppet umiddelbart etter at protesten fra Naturvernforbundet ble behandlet. Miljøverndepartementet har utsatt lisensjakta på 12 dyr inntil klagen er endelig avgjort.

- Vi venter på en faglig anbefaling fra Direktoratet for naturforvaltning. Så raskt den foreligger, vil Miljøverndepartementet avgjøre saken, sier Klæbo.

Jegernes ansvar

Straks han fikk beskjed om at ulvejakta var stoppet i formiddag, ble det sendt ut meldinger til kommunene og beitelagene i Oppland.

- Det er også lagt inn beskjed på en telefon som gir jegerne oppdatert kvote. Lisensjegerne har et stort, selvstendig ansvar for å holde seg orientert om gjeldende fellingskvote, sier Harald Klæbo.

Han antar at ulven som ble observert i Skjåk i dag morges er samme rovdyret som har herjet i saueflokkene på Lesja siden i vår. Klæbo utelukker ikke at det bare er et tidsspørsmål før ulven er tilbake i Lesja.

Artikkeltags