Moelven-konsernet innrømmer malingsutslipp i Brumunda-elva

HERFRA: Fra Moelvens fabrikk i Brumunddal ble det lørdag skylt malingsrester ned i elva Brumunda, som går ut i Mjøsa.

HERFRA: Fra Moelvens fabrikk i Brumunddal ble det lørdag skylt malingsrester ned i elva Brumunda, som går ut i Mjøsa. Foto:

I en pressemelding mandag kveld skriver Moelven Langmoen AS at de trolig skylte vaskevann iblandet malingsrester ut i elva i helga.

DEL

MOELV: – På lørdag ble gulv spylt i overflateavdelingen ved vårt anlegg i Brumunddal. Dette vaskevannet føres bort i ei renne i gulvet og går videre inn i en kanal som også tar unna alt overvann fra pelletsfabrikken rett ved. Kanalen gikk tidligere over i rør, og ut i fjorden, sier daglig leder i Moelven Langmoen AS Sven Egil Holmsen i pressemeldingen.

Videre forteller de at vannet tidligere har gått i rør, men at dette røret ble kappet av under arbeid med flomsikring i nærheten av McDonalds i Brumunddal. Ringsaker kommune skal ifølge pressemeldingen ha ment at røret ikke var i bruk da de kappet det.

Utslippet ble meldt lørdag og Atle Rustadbakken ved Fylkesmannen i Hedmark var på plass ikke lenge etterpå. I pressemeldingen fra Moelven-selskapet sier han følgende:

– Det var sannsynligvis et lite utslipp, men likevel godt synlig. Jeg tok vannprøver. Det lå litt hvit film mellom noen steiner. Jeg observerte ingen umiddelbare effekter på fisk, men det er likevel uønskelig med denne type utslipp, sier Rustadbakken.

Elva Brumunda renner over tre mil fra Brumundsjøen til Mjøsa.

Artikkeltags