35 turgåere og tre hunder på tur med GD

Torsdag 20. april arrangerte GD kveldstur/familietur i samarbeid med DNT.
Turen som er forholdsvis lett går opp Skarvegen til Skar der det var kaffepause. Tilbaketuren var via Breilegan som er en bratt nedstigning til Harpefoss.

Torsdag 20. april arrangerte GD kveldstur/familietur i samarbeid med DNT. Turen som er forholdsvis lett går opp Skarvegen til Skar der det var kaffepause. Tilbaketuren var via Breilegan som er en bratt nedstigning til Harpefoss. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag kveld var et turfølge av store og små fra Dombås i nord til Fåberg i sør, på vandring i Sør-Fron.

DEL

GD arrangerer gjennom året flere lokale turer i samarbeid med DNT Gudbrandsdalen og DNT Lillehammer.
Torsdag var det Kristen og Solveig Brendhaugen som gaidet en gruppe opp langs Skarvegen i Sør-Fron.

Der ble det blant annet en rast ved den gamle nedlagte husmannsplassen Skar som DNT Gudbrandsdalen og trimgruppa i Sør-Fron IL har restaurert.

Trivelige Skar

- Skar er en trivelige liten plass som blir stadig mer populær. I fjor var det 40 overnattinger der og 100 registrerte dagsbesøk der, forteller GDs turrepresentant Solveig Sigstadstø.

Skar har seks sengeplasser. Den er ikke en del av de ordinære DNT-hyttene. Mange pilegrimer går Skarvegen og overnatter. De fleste har ikke DNTs hyttenøkkel. Derfor er det et telefonnummer som losjitrengende kan ringe. Så får de oppgitt en kode til låsen på døra og kan ta seg inn.

Skar ligger på stien som DNT Gudbrandsdalen og trimgruppa i Sør-Fron IL har opparbeidet fra Gålå på vestsiden av Gudbrandsdalen og over til Sulseter på østsiden av dalen.

Flott utsikt

-Turen torsdag ettermiddag og kveld var en veldig fin vandring som ga oss flott utsikt over dalen, rapporterer Solveig Sigstadstø. Totalt ble turen på cirka seks kilometer.

Turfølget startet fra Kiwi på Harpefoss klokken 17.00 Det ble kjørt opp til Kvarvet før beina ble tatt i bruk på Skarvegen. Turfølget var nede igjen rundt klokken 20.30. Da hadde da gått den litt bratte stien ned Breilegan til Kiwi. Noen av bilene var hensatt der. Deretter ble de andre bilene hentet oppe ved Skarvegen.

Underveis i turen ble det blant deltakerne trukket billetter til Peer Gynt, dagstursekk og fleecepledd.

For informasjon om kommende turer du kan bli med på, så sjekk ut lillehammer.dnt.no og gudbrandsdalen.dnt.no.

Artikkeltags