Det blir Frp som skal styre Landbruksdepartementet og den nye landbruksministeren blir trolig Hans Frode Asmyhr eller Sylvi Listhaug.

I den nye regjeringen skal det fortsatt være et departement for hver at de to primærnæringene. Det er bekreftet at Høyres Elisabeth Aspaker blir ny fiskeriminister. Det åpner for et Frp-styrt landbruksdepartementet og den mest aktuelle statsrådskandidaten skal være Hans Frode Asmyhr (43). Det spekuleres også på om Sylvi Listhaug blir statsråd i dette departementet.

Asmyhr har vært stortingsrepresentant fra Akershus i to perioder fra 2005. Han har vært medlem i næringskomiteen og justiskomiteen. Han er jurist, har vært medlem av Sørum kommunestyre og fylkestinget i Akershus. Han har også arbeidet som politisk rådgiver og sekretariatsleder for Frps stortingsgruppe og vært formann i Akershus Frp. Han har også vært medlem av styret i Europabevegelsen og ble gjenvalgt for to år på årsmøtet i 2013.

I høst deltok Asmyhr sammen med Frp på valgkamp i Lillehammer og stilte seg bak forslaget om å legge et nytt fengsel til Lillehammer og fengselsutdanning til Høgskolen i Lillehammer.

Sylvi Listhaug har vært byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo siden 2006, men er nå seniorrådgiver i First House. Hun har blant annet bakgrunn som sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom, rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe og har vært medlem av partiets sentralstyre.

Skuffet

Lederen i Norges Bondelag, Nils T Bjørke har uttalt til VG at han er skuffet, men at de også vil samarbeide med Frp.

-Det er spesielt at et parti som har brydd seg så lite om norsk landbruket, skal få ansvaret for dette. Det betyr at det vil bli vanskeligere å finne løsninger. Vi hadde håpet på en Høyre-politiker, sier Bjørke.

Han peker også på at Frp har foreslått å redusere bevilgningene til landbruket med 5,5 milliarder kroner i flere budsjett.

-Det vil være slutten for norsk matproduksjon, sier Bjørke.

Noen er klare

Onsdag skal Erna Solberg presentere sin nye regjering. Men mange av statsrådspostene er allerede offentlige kjent.

Dette er siste oppdaterte liste, klokken 14.30, over hvem som ifølge pressen blir statsråder.

Statsminister: Erna Solberg (H)

Finansminister: Siv Jensen (Frp)

Kulturminister: Thorhild Widvey (H)

Kommunalminister: Jan Tore Sanner (H)

Kunnskapsminister: Torbjørn Røe Isaksen (H)

Fiskeriminister: Elisabeth Aspaker (H)

Justisminister: Anders Amundsen (Frp)

Utenriksminister: Børge Brende (H)

Helseminister: Bent Høie (H)

Forsvarsminister: Ine Eriksen Søreide (H)

Olje- og energiminister: Tord Lien (Frp)

Samferdselsminister: Ketil Solvik-Olsen (Frp)

Barne- og likestillingsminister: Solveig Horne (Frp)

Arbeidsminister: Robert Eriksson (Frp)

Næringsminister: Monica Mæland (H)

Statsråd ved statsministerens kontor: Vidar Helgesen

Färber tilbake

Monica Mæland (H), Solveig Horne (Frp), Kari Kjønaas Kjos (Frp) og Sylvi Listhaug (Frp) er også aktuelle statsråder men det er ikke bekreftet hvilket departement som er aktuelle.

VG melder også at Erna Solberg ønsker Vidar Helgesen som stabssjef ved Statsministerens kontor. Hun tar også med sin tin tidligere rådgiver Julie Brodtkorb.

Også Siv Jensens tidligere rådgiver, Fredrik Färber, blir en del av den politiske ledelsen hos statsministeren.

Han var vararepresentant til Stortinget fra Oppland i perioden 1997 til 2001 og kommer nå fra stillingen som kommunikasjonssjef i Norges Rederiforbund. Han har tidligere vært kommunikasjonssjef i Frp.

Superdepartement

Aftenposten har tidligere omtalt den nye "superministeren" Jan Tore Sanner. Han blir kommunalminister. Inn i dette departementet legges også Rigmor Aaseruds departement, Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Sanners departement får navnet Kommunal og moderniseringsdepartementet.

Aftenposten får også bekreftet at Solveig Horne (Frp) blir barne og likestillingsminister. Hun har vært fast stortingsrepresentant fra Rogaland siden 2005 og i perioden 2009-2013 var hun første nestleder i familie- og kulturkomiteen.

Ny trønder i oljedepartementet

Ifølge Adresseavisen er det Trond Lien (Frp) som blir ny olje-og energiminister. Han har vært stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag siden 2005, men takket nei etter to perioder. Han er nå direktør for samfunn og informasjon i Trønder Energi. Lien var medlem i energi- og miljøkomiteen fra 2005 til 2009 og ble senere medlem i kirke- utdannings- og forskningskomiteen.

Robert Eriksson (Frp) blir ny arbeidsminister etter det Dagbladet erfarer. Han har vært medlem i arbeids- og sosialkomiteen siden 2005 og leder de siste fire årene. TV2 har fått bekreftet at byråd i Bergen, Monica Mæland blir ny næringsminister.

Statsråd hos SMK

Vidar Helgesen blir statsråd ved Statsministerens kontor, ifølge NRK. Helgesen var statssekretær i Utenriksdepartementet da Jan Petersen var statsråd fra 2001 til 2005. Ifølge NRK skal Helgesen ha ansvaret for Europa-spørsmål på tvers av alle departementer. Han skal også ha en koordinerende rolle. Helgesen er utdannet jurist og fra 2005 har han vært generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse