Ga jaktlaget 10.000 kroner for god jobb

Ole Petter Berget i Skåbu mistet 23 lam og fire søyer til rovdyrene i sommer. Han mener det kommunale jaktlaget fortjener en påskjønnelse.

Ole Petter Berget i Skåbu mistet 23 lam og fire søyer til rovdyrene i sommer. Han mener det kommunale jaktlaget fortjener en påskjønnelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nord-Fron bonde- og småbrukerlag har gitt rovviltjaktlaget i Nord-Fron påskjønnelse for godt utført arbeid.

DEL

I sommer kalte Ole Petter Berget i småbrukerlaget det for «skuddpremie» og oppfordret flere jegere enn det oppnevnte kommunale jaktlaget til å delta i skadefellingen av rovdyr i kommunen.

Men det var åpenbart straffbart, fordi det er bare de kommunalt oppnevnte som får skyte rovdyr det er gitt fellingstillatelse på. Det har Statens naturoppsyn uttalt.Så nå har småbrukerlaget gitt det kommunale jaktlaget en påskjønnelse på 10.000 kroner i stedet – for å ha felt en ulv og en jerv i sommer. Pengene skal øremerkes «sosialt samvær», ifølge Berget.

– Jegerne står på natt og dag, ørk og helg. De gjør en fantastisk jobb. Vi beitebrukere er avhengige av et oppegående jaktlag, ellers kan vi bare gi oss, sier Berget.Han mistet selv 23 lam og fire søyer etter at rovdyrene var innom Skåbu. Det er den verste sommeren han har hatt.

– Skyt rovdyra på sporsnø om våren. Det er eneste mulighet til å unngå slike katastrofer som i sommer, sier Berget.Leder i det kommunale jaktlaget, Jan Ivar Svendstad, er ikke interessert i å ta imot penger for rovviltjakt. De gjør jobben sin og er lønnet av fylket. Men påskjønnelsen kan brukes til et sosialt lag med foredrag, der alle som bidro i jakta blir invitert.

– Skal ikke dere være nøytrale?

– Vi er det – og takker nei til pengegave bare til jaktlaget. Men når det blir gjort på denne måten med ei samling som ikke bare gjelder oss, med sankelaga og alle som var involvert, ser jeg ikke noe problem med det, sier han.Jaktlaget har for øvrig ikke mottatt ei krone ennå, understreker Svendstad. Pengene står på kontoen til småbrukerlaget fortsatt – helt til arrangementet blir noe av.

Artikkeltags