Går manngard for å slokke småbranner

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannskaper fra sivilforsvar og brannvesen går søndag gjennom brannterrenget i Rosten og slokker småbranner.

DEL

Søndag formiddag har det begynt å regne over Rosten – for første gang siden brannstarten fredag. Selv om det er lett regn fukter det terrenget og minker faren for at brannen skal blusse opp i stor skala.

25 personer fra brannvesen og sivilforsvar går søndag i terrenget og slukker glør og småflammer.

Det er nå ett brannslokningshelikopter som står i beredskap hvis det skjer større oppblussinger av brann.

Sivilforsvar og sanitetskvinner

Klokken 07.30 søndag morgen kom 14 personer fra Sivilforsvaret i Valdres, og avløste sivilforsvaret fra Sel og Lom. Sivilforsvaret i Lillehammer og Ringebu har også bidratt med personell i brannslokkingen.

- Sivilforsvaret har gjort en formidabel innsats og vært til stor støtte for brannsmannskapene, sier utrykningsleder Jan Erik Formo i Sel brannvesen

Sivilforsvaret har blant annet lagt ut flere hundre meter med vannslanger i terrenget.

Lot det brenne

Natt til søndag har observasjonspostene i Rosten observert 12-13 småbranner som blusset opp inne i brannterrenget.

På et par av disse tilfellene ble det sprøytet på vann, mens de øvrige branntilløpene fikk brenne i fred under observasjon.

- Når det er mørkt er det vanskeligere å vurdere terreng og situasjoner. Derfor er vi forsiktige med å sende personell inn i brannområdet. Det er farlig å bevege seg i utbrent skog. Flammene kan ha fortært røtter og ødelagt trær slik at de plutselig faller ned, forteller utrykningsleder Jan Ingar Formo til GD.no

Det har blitt lange økter for mange som har vært involvert i brannslokkingen. Da har det vært godt å får støtte fra sanitetskvinneforeningen i Sel. Flere ganger i døgnet har de kommet med mat til slitne brannslokkere.

- Det har vi vært veldig glade for, sier Jan Ingar Formo.

Slokker i terrenget

Det blir utover søndagen drevet etterslokking i terrenget. Planen er at det natt til mandag skal være åtte personer fra sivilforsvaret som observerer og står i beredskap ved brannterrenget i Rosten.

Artikkeltags