SEL: - Det er helt utrolig, sier festivalsjef Øystein Ulen da vi møter ham på festivalområdet.

- Det bare strømmer på med folk. Egentlig trenger det ikke å komme noen i dag, vi har slått rekorden allerede, gliser han.

- Men det er så klart hyggelig jo flere som vil inn!

Det er lørdag ettermiddag, og en regnskur høljer ned over festivalområdet på Sel. Men ikke engang regnet legger en demper på stemningen. Gulvene er fulle av dansende sjeler, og bandet spiller livate låter med hjemmesnekra tekst.

Les Alt om Dansefestivalen

Mindre øl, mer av alt annet

Gjestene har spist nesten all maten på festivalområdet, hvor 300 frivillige har stått parat til å servere. Menyen har bestått av alt fra laks og lapskaus til hamburger og pølser.

- Det er bare hyggelige mennesker her, men det er en utfordring å få oversikt over menyen, sier frivillige bak matdisken Rudi.

Det er Bjørn Randen som har vært matansvarlig.

- Han fortjener mye ros, vi har fått mye skryt for maten, sier festivalfrue Rita Ulen, søster til Randen.

- Det er et godt tegn at ikke folk reiser andre steder for å spise.

Ingen episoder

- Hva er du mest fornøyd med årets festival, Ulen?

- Det må være å se at folk trives og har det bra her. At ting fungerer så bra, med så mye folk innenfor gjerdene, er helt utrolig. Det har gått veldig fint, alt sammen, ingen store episoder. Og det er ganske utrolig når du tenker på hvor mye folk som er samla her.

Ulen presiserer at de har brukt mye ressurser på sikkerhet, og det har vært viktig med forebygging.

- Vi har hatt 50 sikkerhetsfolk gående rundt på området til enhver tid, og de har gjort en kjempejobb. Det viktigste for dem har vært å snakke med folk og sørge for at alle har det bra og føler seg trygge. Sikkerhet er viktig når så mange folk samles på et lite sted, sier han.

Ny scene neste år

- Hvilke utfordringer ser du ettersom festivalen bare ser ut til å øke år for år?

- Vi må nok utvide campingplassen, og bygge ut infrastruktur og sanitæranlegg. Ut fra forhåndsbestillingene kan det tyde på at det vil bli like mange her eller enda flere neste år. I så fall må vi nok bygge en fjerde scene, det har vært trangt på dansegulvene.

Ferie i november

Ekteparet Ulen har en travel sommer, med mye for- og etterarbeid i forbindelse med festivalen. Rita er ansatt på biblioteket, og bruker hele sommerferien på å jobbe med festivalen. Øystein jobber med festivalen og Jørundgård hele året, men i november reiser de på ferie.

- Da går turen langt vekk, til et sted uten festivaler av noe slag, smiler de.

Og ferie fortjener de virkelig, etter enda en glimrende festival.