Gå til sidens hovedinnhold

Her er marsvinneren

Artikkelen er over 4 år gammel

Profilen av en puddel i solnedgang hanket seieren i land i GDs leserbildekonkurranse.

LESJASKOG: I løpet av påsken har leserne stemt på ti finalister i «Lesernes marsbilder». Liv Klara Enstad fra Rånå, bosatt på Lesjaskog, gikk seirende ut med 28 prosent av stemmene, og bildet «Puddel i solnedgang».

– Flott å bli nominert, artig å vinne, og ikke minst moro å få vist fram hunden min, som jeg synes er veldig fin, sier Enstad.

Les om januarvinneren: Så stjerner – knipset beste januarbilde

Les om februarvinneren: Oter ble beste leserbilde

Oppkalt etter romanfigur

Hunden, heter Mr. Darcy etter Jane Austens romanfigur, og er en snart tre år gammel kongepuddel og Enstads fotomotiv nummer én.

– Han er like galant og gentleman som romanfiguren og er vant til å bli tatt bilde av. Det er lett å få ham til å posere. Han skjønner at han skal sette seg til og sitte i ro en stund. Jeg liker å tro at han er ekstra intelligent, og jeg vil tro han er den mest fotograferte puddelen i norddalen. Så får heller noen arrestere meg på det, ler Enstad.

Se også: Her er mars-finalistene

Hun jobber som psykiatrisk sykepleier i Lesja kommune og er stadig å se på tur med puddelen.

 

Er med over alt

– Jeg liker å gå på tur og hunden er med over alt, både på lange og korte turer, så snart anledningen byr seg. Aller helst går turen til Asbjørnsdalen i Rånå, men jeg har utvida radiusen til hele Lesja, sier Enstad, som drømmer om å investere i et skikkelig kamera.

Fotovinneren får ti Flax-lodd og en overraskelse tilsendt i posten.

 

Ny fotokonkurranse i gang

Ny fotokonkurranse er i gang. Merk bildene dine #gdbilder på Instagram for å delta, eller last dem opp direkte i bildeserien på GD.no.