LESJA: Jubelen står i taket på Avdem gardsysteri på Lesja etter tilsagn om to ulike tilskudd fra Innovasjon Norge.

Én million kroner går til finansiering av prosjektet med utbygging av Avdemsbue, og 900.000 kroner går til utvidelse av bioenergianlegget på garden. Det er selve garden som har fått tilskuddene fra Innovasjon Norge.

Jubler for støtte

Butikksjef Anna Haugstad Avdem (27) la ut dette jubelbildet på Instagram da hun delte nyheten på Instagram.

– Takk for at dere tror på oss. Avdemsbue er ingen vanlig matbutikk eller kafé. Vi skal fortsette å utvikle og levere matkultur så bare lokale og folk fra hele Norge kan besøke oss, sier 27-åringen.

– Tilskuddene betyr mye for motivasjonen. Ganske stas, rett og slett.

– Glad de ser helheten

Avdemsbue er i ferd med å bygge på det gamle butikklokalet for 12 millioner kroner. Tilskuddet fra Innovasjon Norge går inn i finansieringen av dette prosjektet.

Avdem leverer nå like mye til Tine som de bruker selv på gardsysteriet. Planen er å øke verdiskapingen enda mer.

– Vi er utrolig glad Innovasjon Norge har valgt å se helheten. Du får ikke tilskudd til butikk- eller kafédrift. Det er garden som bygger ut og garden som tar risikoen med utbyggingen. Og det er garden som får tilskuddene, understreker Anna.

Støtte til bioenergianlegg

– Vi har også fått 900.000 kroner til bioenergianlegget som garden også bygger ut. Fra før har vi et flisfyringsanlegg på ysteriet. Med utbyggingen av bue blir oppvarmingsbehovet mye større. Nå varmes bue opp med parafin. Snart er ikke det lov lenger. Nå får vi vannbåren varme også på Avdemsbue. Vi er utrolig godt fornøyd. Dette betyr mye for oss, det er ikke lukrativt å bygge slike anlegg.

Avdemsbue er midt i førjulstrafikken.

– Det er bra trafikk nå, men store svingninger gjennom hele året. Pengene fra Innovasjon Norge betyr mye. Det er et dyrt prosjekt vi har satt i gang.

Les også: