- Det skjer så brått. Det er så brutalt

Godt over 100 deltok i fakkeltog.

Godt over 100 deltok i fakkeltog. Foto:

261 fakkelbokser lyser langs riksveg 15 i Skjåk. De er til minne om dem som har mistet livet og dem som har blitt skadet i trafikkulykker i Oppland 2018.

DEL

- Det skjer så brått. Det er så brutalt. Alle vet at mange blir berørt når det skjer en alvorlig ulykke. Etterpå stiller vi oss spørsmål om hva vi kunne gjort for å unngå ulykker og hva vi kan gjøre for å unngå ulykker i trafikken i framtida, sa ordfører Elias Sperstad da han ønsker pårørende til trafikkofre, folk fra nødetaten og mange andre til minnemarkering i Skjåk. Det er 23. gang trafikksikkerhetsutvalget i Oppland fylkeskommune arrangerer markering til minne om de som har mistet sitt liv eller blitt skadd i trafikken.

Folk fra nødetatene ble hedret undewr markeringen.

Folk fra nødetatene ble hedret undewr markeringen. Foto:

Støtte

Før publikum gikk i fakkeltog på veg mot busser som skulle bringe dem til minnegudstjeneste i Skjåk kirke, minnet leder i fylkets trafikksikkerhetsutvalg, Gunnar Tore Stenseng, om at det i Oppland i 2018 har vært et historisk lavt nivå i antall drepte i trafikken i fylket. Fire har mistet livet.

- Fire er selvfølgelig fire for mange. For noen som er med oss her i dag, er det tyngre enn for andre. La oss støtte dem så godt vi kan, sa Stenseng. Han fortalte publikum at den årlige markeringen har flere hensikter. Den skal minnes dem som mistet livet, gi omtanke og omsorg til dem som sitter igjen og til dem som har blitt skadd. Markeringen skal også hedre det Stenseng kaller blålysfolket, nødetatene som er først ute ved ulykker og ofte gjør den vanskeligste jobben.

Lina Brustugun, Camilla Bøhle, Hege Kveen, Tina Marie Randen og Desi Fosstugun setter pris på at de fikk delta under markeringen.

Lina Brustugun, Camilla Bøhle, Hege Kveen, Tina Marie Randen og Desi Fosstugun setter pris på at de fikk delta under markeringen. Foto:

Markeringen

Ulykkesmarkeringen åpnet med enkel seremoni i, og utenfor, barne- og ungdomsskolen i Skjåk. Etter taler og kulturelle innslag, gikk godt over 100 mennesker i fakkeltog gjennom Bismo til ventende busser. De fraktet folk flest til Skjåk kirke der det var minneseremoni ledet av biskop Solveig Fiske og sokneprest Kåre Gloslie. Politimester Johan Brekke holdt hilsningstale. Utpå kvelden fortsatte markeringen med samvær, taler, kulturinnslag og utdeling av Trafikksikkerhetsprisen. Langs riksveg 15 brant 261 fakkebokser til minne om døde og skadde i trafikken i Oppland i 2018. De ble ent av elever ved ungdomsskolen i Skjåk.

Artikkeltags