Camilla (19) fra Lesja til Norgescup for kokk- og servitørlærlinger

De to Vianvang-lærlingene Camilla og Thomas skal konkurrere mot 40 andre kokkelærlinger i Stavanger. Bare de seks beste kokkelagene går videre til finalen lørdag.

De to Vianvang-lærlingene Camilla og Thomas skal konkurrere mot 40 andre kokkelærlinger i Stavanger. Bare de seks beste kokkelagene går videre til finalen lørdag. Foto:

Fredag skal Camilla Brendjord Hetland (19) fra Lesja måle krefter mot kokk- og servitørlærlinger fra hele landet under Norgescup i Stavanger.

DEL

Vianvang-lærlingen var kvalifisert til Norgescupen for kokkelærlinger også i fjor, men måtte trekke seg fra konkurransen grunnet sykdom. Nå er hun igjen klar for lærlingemesterskapet.

42 kokkelærlinger og 18 servitørlærlinger fordelt på 30 tomannslag skal knive om plasser i lørdagens finale. Kun seks kokkelag og seks servitørlag kommer til finalen.

I Stavanger skal Camilla Brendjord Hetland konkurrere på lag med Thomas Ekle Løken, også han lærling på Vianvang.

Spennende og lærerikt

Dagene frem mot konkurransen brukes til trening og terping. Råvarene er nemlig bestemt på forhånd.

– Vi forbereder oss ved å teste ut forskjellige måter å tilberede råvarene på, og prøve å få frem gode smaker. Jeg tror konkurransen blir spennende, og ikke minst lærerik. Jeg gleder meg veldig, sier Brendjord Hetland i en pressemelding.

Fremtidens fagarbeidere og ledere i reiseliv

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). De to lagene som vinner Norgescup i Stavanger, går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stockholm 26. og 27. april.

Artikkeltags