- Ikke forsvarlig å gå over isen på Gjende

Artikkelen er over 2 år gammel

Isen på Gjende er i oppløsning. Derfor stenger Memurubu dørene for årets påskesesong.

DEL

- Vi reiste hjem fredag. Vi tok en isprøve på Gjende, og den viste at det var ti centimeter med is og det meste av den var sørpe. Det er i tillegg observert flere hull. Når det var tynn is og lite snø rundt oss tok vi valget om å stenge fra lørdag. Det viktigste er tryggheten til turistene. Når det ikke er trygt å gå over Gjende og det er lite snø går det ikke an å ha åpent. Sikkerheten går først, men det er selvsagt synd for oss å stenge, sier vert ved Memurubu, Kjetil Sveine.

Det har vært lite snø i øst i Jotunheimen i stort sett hele sesongen, og nå har forholdene på isen og rundt blitt såpass dårlige at de ikke ser det som trygt å ha det åpent lenger.Turisthytten er et populært stoppested for de som går Høgruta. Starten på den går på Bessheim eller Gjendesheim, og etter å ha gått Besshøe er det vanlig å kjøre ned til Memurubu for så dagen etterpå å gå over til Glitterheim via Surtningssui.

- Vi har varslet de andre hyttene om at vi har stengt. Vi hadde egentlig tenkt å være her til torsdag i neste uke, og hadde bestillinger på hytta til og med tirsdag. Nå har vi stengt og åpner ikke før sommersesongen tar til i juni, sier Sveine.

Artikkeltags