Gå til sidens hovedinnhold

Fant forkomment rådyr utenfor CC på Gjøvik: – Det reagerer ikke når jeg nærmer meg

Artikkelen er over 2 år gammel

Ute på spasertur med hunden kom Gjøvik-beboer Aleks Tangen onsdag kveld over dette rådyret, og slik hadde det ligget i vel tre timer.

GJØVIK (Oppland Arbeiderblad): – Jeg er usikker på hvor lenge det har ligget her, men hvert fall siden klokka 19, forteller Aleks Tangen onsdag kveld, etter utallige forsøk på å oppnå kontakt med politiet, uten hell.

– Hunden min la merke til det. Det er ingen blodspor, men det ser ut til å mangle litt pels. Jeg har prøvd å ringe politiet tre ganger for å få hjelp – senest for et kvarter siden, legger han til.

Foreløpig er det umulig å fastslå det ene eller det andre. Men mye tyder på at dyret er kraftig skadet. Det har verken reagert på Tangen selv, hans søster eller hunden, og ikke rørt på seg i det store og hele mens de har vært ved dets side.

– Jeg tenkte på om jeg burde forsøke å ringe viltnemnda, men da jeg søkte etter det sto det at jeg sannsynligvis ville bli satt over til lokalt politi. Og det samme om jeg skulle prøvd en veterinær, meddeler Tangen, som i et desperat forsøk på å hjelpe den stakkarslige skapningen tok kontakt med OA.

Situasjonen er fremdeles uforandret sent onsdag kveld, men via politiet har nå viltnemnda blitt kontaktet. Så får vi håpe – både for dem som har stått ute i vårkulden timevis, men selvfølgelig aller mest for det skadde dyret – at hjelpen vil komme den til unnsetning.

Torsdag morgen har foreløpig ikke politiet mottatt tilbakemeldinger fra viltnemnda om hvordan det går med rådyret.