Glittersjå Fjellgård fikk Olavsrosa

KVALITET: Olemic Thommessen overrakte Olavsrosa.

KVALITET: Olemic Thommessen overrakte Olavsrosa.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Et imponerende restaureringsarbeid, og et like imponerende engasjement for kulturhistorien, gjør Glittersjå Fjellgård i Heidal til en verdig innehaver av det nasjonale kvalitetsmerket Olavsrosa.

DEL

Lørdag kom stortingsrepresentant Olemic Thommessen til gards med gratulasjoner, og skiltet som Hege og Helge Nordskar kan skru på veggen. Ordfører i Sel, Dag Erik Pryhn, og nestleder i styret for stiftelsen Norsk Kulturarv, Ivar Odnes, var med på overrekkelsen.

Til stede var også leder i Norges Bonde og småbrukarlag, Merete Furuberg, og leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, og leder i Stiftelsen Norsk Kulturarv, Simen Bjørgen.

På Glittersjå Fjellgård er gamle bygninger bevart, like godt som gamle husdyrraser og den gamle kulturarven blir tatt vare på. Opprinnelig var dette ei seter 760 meter over havet. Da familien Nordskar overtok, var husene til nedfalls. Et stort arbeid er gjort, og måten som kulturarven formidles på av vertskapet som inviterer barn, unge og andre grupper, har imponert Stiftelsen Norsk Kulturarv.

Artikkeltags