Bjørn Erik fronter ny Glør-kampanje: – Det har blitt mye oppmerksomhet

ETTERLENGTET: Bjørn Erik Lien jobber som kundeveileder på Gjennvinningsstasjonen og har lenge sett behovet for gjennomsiktige poser. Han forteller at mye tid går med på å kontrollere svarte poser og at det svært ofte er feilsortert søppel i dem.

ETTERLENGTET: Bjørn Erik Lien jobber som kundeveileder på Gjennvinningsstasjonen og har lenge sett behovet for gjennomsiktige poser. Han forteller at mye tid går med på å kontrollere svarte poser og at det svært ofte er feilsortert søppel i dem. Foto:

Glør opplever at det kastes mye farlig og elektrisk avfall i containeren for restavfall på gjenvinningsstasjonen. Nå tar de grep og forbyr svarte poser. Budskapet formidles med en ganske så lettkledd kampanje.

DEL

– Det har blitt mye oppmerksomhet og tilbakemeldinger, og stort sett har det vært positivt, sier Bjørn Erik Lien.

Lien jobber som kundeveileder på miljøstasjonen på Roverudmyra, og fronter i disse dager en helt ny kampanje, tilsynelatende i blanke messingen, kun iført en gjennomsiktig avfallspose fra Glør. Lien forteller imidlertid at bildet ser mer nakent ut enn han faktisk var. Poenget er å illustrere det siste tiltaket til GLØR. Fra og med 1. juli forbyr Glør nemlig bruk av de svarte avfallsposene i containeren for restavfall på gjenvinningsstasjonen.

– Det har vært en utfordring at folk kaster veldig mye rart i restavfallet. Vi har tatt stikkprøver og fanget opp at det er for mye avfall som ikke kan sendes til forbrenning, sier Hanne Worup i Glør.

– Hvilke konsekvenser får det når folk kaster feil ting i restavfallet?

– Vi ønsker at mest mulig som kan gjenvinnes sendes til materialgjenvinning og minst mulig skal brennes. Glør får også avvik og bøter når det følger med feil avfall i restavfallet, sier Worup.

Bjørn Erik Lien, som er kampanjens frontfigur, har lenge sett behovet for gjennomsiktige poser, og forteller at mye tid går med på å kontrollere de svarte posene.

– Vi har fremma dette ønsket, og bruker mye tid på å rydde i dette. Daglig ser vi at det er kastet farlige ting i svarte søppelsekker, sier Lien.

Denne endringen gjelder først og fremst avfall som leveres på gjenvinningsstasjonen, så det er fremdeles mulig å bruke lukkede handleposer i restavfallet hjemme, forteller Hanne Worup.

– Ja, det kan folk fortsatt gjøre. Hjemme hos folk fortsetter det som før. Denne endringen gjelder avfall som leveres på gjenvinningsstasjonen. Vi ønsker der at folk i størst mulig grad benytter gjennomsiktige poser.

– Blir jeg sendt hjem om jeg har med en tilhenger full av svarte poser?

– Vi ønsker å se hva folk kaster, så hvis det dukker opp noen med svarte poser så må de være forberedt på at de må åpne posene og vise fram innholdet, sier Hanne Worup. Hun forteller at de har en myk start nå, med kampanje og informasjon samt utdeling av gjennomsiktige sekker til utpå høsten.

Artikkeltags