Gå til sidens hovedinnhold

Gullåra skal pyntes

Artikkelen er over 8 år gammel

I løpet av høsten skal det plasseres ut rikt dekorerte gammeldagse melkeramper i alle bygdelag mellom Moelv og Sjusjøen.

LISMARKA: Nils Jørgensborg i Lismarka har i sommer snekret ferdig seks flotte melkeramper som nå står klar til å dekoreres på Medlien gård.

Melkerampene representerer på en måte det gull som allerede er utvunnet i bygdene der Gullåra ligger, og nå skal vi finne enda mer gull gjennom en kollektiv tankedugnad, er HC Medliens drøm for denne strekningen som ikke minst turister og hyttefolk bruker for å komme til fjells.

Det er fremdeles ikke bestemt helt hvordan melkerampene skal utformes, og nøyaktig hvor de skal plasseres synlig i hver bygd. Kunstneren Linda Prine i Brumunddal har sagt seg villig til å bistå med råd og veiledning, slik at rampene skal tåle både skiftende vær og årstider.

Det som er helt klart er at de som kommer kjørende langs vegen skal få en hyggelig opplevelse når de passerere en rampe. Enten den er plassert ved en lokal attraksjon, et historisk sted eller et samlingssted.

Folk skal kunne stoppe og ta et nærmere øyesyn, og det vil også være info-tavle i hver melkerampe. Lokale kunstnere og ildsjeler er engasjert for å komme med sine innspill for hvordan utseendet blir for hver enkelt melkerampe.

Fra før har deler av Gullåra, spesielt i Fagernes skolekrets vært dekorert med blomsteroppsetninger langs vegen. Dessuten er det mange som stopper ved Olsens plass som byr på en underjordisk flyplass og verdenstavle. Her sørger Kjell Holum for å holde det pent og ryddig til enhver tid.

Nils Jørgensborg i Lismarka forteller at ideen til melkerampene har han tatt helt ut av eget hode. Det var også under Gullåra-møtet på Hagatun at ideen om melkerampene kom, og de som var tilstede var enige om at Nils var den rette for oppgaven.