Skremmer deg lørdag

MUAHAHAHA:  Storm Blakli Iverstuen (8) og Betina Iverstuen Blakli (12) skal  skremme folk i nabolaget lørdag kveld.

MUAHAHAHA: Storm Blakli Iverstuen (8) og Betina Iverstuen Blakli (12) skal skremme folk i nabolaget lørdag kveld.

Artikkelen er over 4 år gammel

Storm og Betina har funnet fram jukseblod og vampyrtenner.

DEL

Så er den her igjen, tradisjonen som noen ser fram til med skrekkblandet fryd, andre med grøss og gru. Lørdag 31. oktober er det nemlig halloween igjen. Noen mener skikken ikke hører hjemme her, og er noe handelsstanden har importert fra Amerika for å tjene mer penger. Andre synes det er et festlig innslag i høstmørket. Storm Blakli Iverstuen (8) og søsteren Betina Iverstuen Blakli (12), tilhører den sistnevnte gruppen.

– Vi gleder oss! Det er gøy å kle seg ut og få godteri, sier de.

Del dine beste halloween-bilder med oss og vinn selfiestang

SE OGSÅ:

Bruker i snitt 300 kroner

Storm skal etter planen omskape seg til en zombie med pistol, mens Betina vil iføre seg djeveldrakt med vamyrtenner. Begge har fått ferskt jukseblod for å bli ekstra skumle. Bestemor Wenche Iverstuen har fått oppdraget med å sminke «uhyrene». Hun er ikke veldig begeistret for oppgaven.

– Jeg er ikke fan av halloween. Det er en amerikansk skikk vi har tatt til oss. Men jeg skjønner at det er morsomt for barna, sier hun. Mange deler hennes syn. I Lillehammer arrangeres for eksempel Hallo Venn party i Håkons Hall for barn mellom 3 og 12 år som et alternativ til halloween-feiringen.

LES OGSÅ: Halloween-godteri trekkes tilbake

KNASK ELLER KNEP: Storm Blakli Iverstuen (8) og Betina Iverstuen Blakli (12) skal både skremme folk i nabolaget på halloween og delta på Halloweenarrangementer lørdag kveld. Foto: Ingunn Aagedal Schinstad

KNASK ELLER KNEP: Storm Blakli Iverstuen (8) og Betina Iverstuen Blakli (12) skal både skremme folk i nabolaget på halloween og delta på Halloweenarrangementer lørdag kveld. Foto: Ingunn Aagedal Schinstad

LES OGSÅ: Politiet beslagla høygaffel i halloween-feiring

– Stigende interesse

Tall fra hovedorganisasjonen Virke viser at nordmenn i gjennomsnitt bruker en femtilapp hver på halloween- effekter, eller at 9 av 10 barn mellom 4 og 15 år bruker rundt 300 kroner hver på den nye høytiden. Kristin Eriksson i lekebutikken Buddy i Lillehammer, har ikke på stående fot nøyaktige tall over hva hun omsetter for i halloween-utstyr i året, men hun tror mange vil markere kvelden i år.

– Vi merket en stor interesse for halloween for fem-seks år siden. Så dalte interessen noe, men nå ser det ut til å ha tatt seg opp igjen.

SE BILDESERIE: Lesernes halloween

– Hva selger dere mest av?

– Det går nok mest i blod, gørr og hårspray. Folk kjøper ikke så mye drakter, det virker som om de bruker det de har hjemme, sier Eriksson.

ØKENDE INTERESSE: Kristin Eriksson, daglig leder i Buddy leker i Lillehammer.

ØKENDE INTERESSE: Kristin Eriksson, daglig leder i Buddy leker i Lillehammer.

Gøy å bli skremt

Storm og Betina går også for gjenbruk.

– Jeg har bare fått en halloweendrakt i løpet av livet, sier Bettina. Hun har imidlertid fått nye vampyrtenner, og broren har fått tatoveringer med sår. Storm synes ikke knasket er det viktigste.

– Jeg synes det er gøy å møte andre skumle folk. Og det er ikke alle som er ute etter å få godteri. Noen bare gjemmer seg i busker for å skremme andre!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken