OTTA: Mange skuelystne var møtt fram for å heie på sine favoritter. Vi er nokså sikre på at samtlige 88 som stilte til start var i det favorittsjiktet. Og alle fikk premier - små og store skiferpremier fra Sel IL og Otta IL.

Beste

Med startnummer 1 på brystet og besteforeldre småtrippende langs løypa gikk det veldig bra med skuddårsbarnet, Håvard, som ikke hadde mange feilskjær og holdt jevn fart tross sin unge alder. Bestemor Ingrid Kraft Lund sier Håvard er veldig opptatt av skigåing. Særlig skiskyting, og gjerne innendørs, der han legger seg ned på stuegulvet og plaffer løs mellom rundene. Men Håvard trakterer allerede fela også, får vi vite - og at Ottasprinten var et selvsagt valg når foreldrene er på fotballtur i utlandet.

Artig for de minste

Idrettsgleden var stor både blant unger, foreldre og besteforeldre til de mange barna som stilte til start i et løp som er blitt en ørliten tradisjon på Otta, svært så koselig for de minste, men som savner større deltakelse i de eldste klassene fra 12 år og oppover. 55 av de totalt 88 som stilte til start var under 10 år. I gutter 15, 16 og 17 år stilte det bare én til start i hver klasse. Dermed fikk alle tre gå i lag. Torger Nordgården (16), Vestringen IL vant foran Hans Bårdløkken (15), Heidal IL og Anders Lien (17), Otta IL som igjen vant hver sin klasse... Av dem som startet i heat var det flest deltakere i gutter 11 og 12 år. Fem stilte til start i begge årsklassene. 11-årsklassen ble vunnet av Gunder Nordgården, Vestringen, foran Ola Rusten, Sel. Olav Neprud, Sel, gikk seirende ut av 12-åringenes dyst.

Flott stafett

Til slutt var det stafettoppvisning fra skigymnaset på Lillehammer som stilte med to juniorløpere av hvert kjønn på Otta. Opprinnelig var det planer om å få andre skigymnas til Otta for å konkurrere, men kanskje lykkes det bedre neste år. Det ble en spennende og fartsfylt stafett, men vi lurer litt på om begge lag oppfattet hvor mållinja var i snøen. Det virket ikke helt slik.